New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

log in issue in unmark #58

Closed
TobMax opened this Issue Aug 2, 2014 · 9 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@TobMax

TobMax commented Aug 2, 2014

Hello,

when I install unmark on my server, than you can't log in to unmark.
It load and than it display every time the loginscreen.

I hope for help!

@cdevroe

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@cdevroe

cdevroe Sep 22, 2014

Owner

Hello @tommymimi. Can you post what errors you have in /application/logs?

Owner

cdevroe commented Sep 22, 2014

Hello @tommymimi. Can you post what errors you have in /application/logs?

@cdevroe cdevroe added the setupIssue label Sep 22, 2014

@TobMax

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TobMax

TobMax Sep 23, 2014

ERROR - 2014-08-23 20:36:57 --> Unable to connect to the database
ERROR - 2014-08-23 20:37:05 --> Unable to connect to the database


Unmark login

screenshot-start
screenshot-login
screenshot-error
screenshot-start


TobMax commented Sep 23, 2014

ERROR - 2014-08-23 20:36:57 --> Unable to connect to the database
ERROR - 2014-08-23 20:37:05 --> Unable to connect to the database


Unmark login

screenshot-start
screenshot-login
screenshot-error
screenshot-start


@cdevroe

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@cdevroe

cdevroe Nov 17, 2014

Owner

@TobMax Have you ran migrations/setup? Also, do you have the right database configuration in your set up?

Owner

cdevroe commented Nov 17, 2014

@TobMax Have you ran migrations/setup? Also, do you have the right database configuration in your set up?

@christophwolff

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@christophwolff

christophwolff Nov 25, 2014

Solution:

Comment out these Lines in the index.php
/const UNMARK_ENV_CONFIG_GLOBAL = '/etc/unmark/environment.php';
if(!defined('ENVIRONMENT')){
if(file_exists(UNMARK_ENV_CONFIG_GLOBAL)){
include_once(UNMARK_ENV_CONFIG_GLOBAL);
}
}
/

I dont know any downsides of this, but i think it has something todo with the install. Maybe unmark thinks its installed on a root-server.

I Got this Error in my vHost Webserver Logs:
[Tue Nov 25 15:32:26 2014] [warn] [client 37.201.228.247] mod_fcgid: stderr: PHP Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/etc/unmark/environment.php) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/pixelpoesie.com/unmark.christophwolff.de/:/tmp/:/etc/unmark/) in /var/www/vhosts/pixelpoesie.com/unmark.christophwolff.de/index.php on line 42, referer: http://unmark.christophwolff.de/

An other option to solve this would be to bypass the openbasedir. But this cant be good for security.

cheers

EDIT: Unmark is great 💃

christophwolff commented Nov 25, 2014

Solution:

Comment out these Lines in the index.php
/const UNMARK_ENV_CONFIG_GLOBAL = '/etc/unmark/environment.php';
if(!defined('ENVIRONMENT')){
if(file_exists(UNMARK_ENV_CONFIG_GLOBAL)){
include_once(UNMARK_ENV_CONFIG_GLOBAL);
}
}
/

I dont know any downsides of this, but i think it has something todo with the install. Maybe unmark thinks its installed on a root-server.

I Got this Error in my vHost Webserver Logs:
[Tue Nov 25 15:32:26 2014] [warn] [client 37.201.228.247] mod_fcgid: stderr: PHP Warning: file_exists(): open_basedir restriction in effect. File(/etc/unmark/environment.php) is not within the allowed path(s): (/var/www/vhosts/pixelpoesie.com/unmark.christophwolff.de/:/tmp/:/etc/unmark/) in /var/www/vhosts/pixelpoesie.com/unmark.christophwolff.de/index.php on line 42, referer: http://unmark.christophwolff.de/

An other option to solve this would be to bypass the openbasedir. But this cant be good for security.

cheers

EDIT: Unmark is great 💃

@TobMax

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TobMax

TobMax Nov 25, 2014

@pixelpoesie thanks a lot!
With your help Unmark run now.
I'm very happy!

TobMax commented Nov 25, 2014

@pixelpoesie thanks a lot!
With your help Unmark run now.
I'm very happy!

@cdevroe

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@cdevroe

cdevroe Nov 25, 2014

Owner

@pixelpoesie Good catch. We'll see if we can fix this up in 1.6.0

Owner

cdevroe commented Nov 25, 2014

@pixelpoesie Good catch. We'll see if we can fix this up in 1.6.0

@cdevroe cdevroe added this to the 1.6.0 milestone Nov 25, 2014

@cdevroe cdevroe self-assigned this Nov 25, 2014

cdevroe added a commit that referenced this issue Nov 26, 2014

Wrapped a call to an environment file in TRY to avoid permissions iss…
…ue being thrown and application not responding. Just an attempt to address #58
@cdevroe

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@cdevroe

cdevroe Nov 26, 2014

Owner

@pixelpoesie @TobMax I pushed a feature branch attempting to address this issue in a reasonable way. Can either one of you pull that branch and give it a shot? If it works we'll throw it into Milestone 1.6

Owner

cdevroe commented Nov 26, 2014

@pixelpoesie @TobMax I pushed a feature branch attempting to address this issue in a reasonable way. Can either one of you pull that branch and give it a shot? If it works we'll throw it into Milestone 1.6

cdevroe added a commit that referenced this issue Nov 26, 2014

Moved the error about locating the environment file into an HTML comm…
…ent. This should be addressed differently but for now this should lead people in the right direction. This is part of #58

cdevroe added a commit that referenced this issue Nov 26, 2014

Fixed a bug where archiving or restoring appeared not to have worked.…
… This was related to #58 but had nothing to do with it. Figure that out
@cdevroe

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@cdevroe

cdevroe Nov 26, 2014

Owner

This is now available for testing in the Milestone 1.6 branch.

Owner

cdevroe commented Nov 26, 2014

This is now available for testing in the Milestone 1.6 branch.

@cdevroe cdevroe closed this Dec 2, 2014

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment