Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Pokemon X - Buttons on touch screen not appearing #2084

Open
Mayoniez opened this issue Sep 16, 2016 · 13 comments

Comments

Projects
None yet
8 participants
@Mayoniez
Copy link

commented Sep 16, 2016

When i opened Pokemon X's clothing customization session the buttons to go back and confirm the changes are not apparent. This problem is not only experienced by me alone but has been reproduced by other users.

issue

The area inside the red circle is where those buttons supposed to be, as you can see they are not there.

Please help!

@MerryMage MerryMage changed the title Buttons on touch screen not appearing (Pokemon X) Pokemon X - Buttons on touch screen not appearing Sep 18, 2016

@JayFoxRox

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Dec 3, 2016

Does this work without hw-rendering or without the CPU or Shader jit?
Also please add the version / commit you used to test this (we do not support bleeding-edge. Test on nightly / master).

@Dragios

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Dec 4, 2016

Tested again on the latest commit 4f0f88b but shows no improvement.
Toggled all settings, Hardware renderer, Shader JIT & CPU JIT does not make any difference.

@JayFoxRox

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Dec 10, 2016

This is not related to geometry shaders by any chance? What's does the full log say with a master build?

@Dragios

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Dec 11, 2016

Nope, not related at all.
Full log based on commit 42edd79
http://pastebin.com/z1YeiKTS

@JayFoxRox

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Dec 11, 2016

yes it probably is.

[  34.387085] HW.GPU <Critical> video_core\shader\shader_jit_x64.cpp:Pica::Shader::JitShader::Compile_NextInstr:799: Unhandled instruction: 0x2b (0xacc00000)
[  34.387675] HW.GPU <Critical> video_core\shader\shader_jit_x64.cpp:Pica::Shader::JitShader::Compile_NextInstr:799: Unhandled instruction: 0x2a (0xa8000000)

0x2A and 0x2B are the 2 geometry shader instructions

@Dragios

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Dec 11, 2016

I have tested it with your geometry shader branch and the issue is still there and does not show the above log. Unless something else is still not implemented in your GS branch.

Render.OpenGL <Error> video_core/renderer_opengl/renderer_opengl.cpp:DebugHandler:482: API ERROR 1282: GL_INVALID_OPERATION error generated. Texture name does not refer to a texture object generated by OpenGL.

@JayFoxRox

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Dec 11, 2016

Note that my GS branch is still not fully functional. Someone should verify what the shaders / states are during the rendering of these sprites. It's also usually a good idea to manually disable depth testing / alpha testing / alpha blending etc to see if the vertex data is correct.

@ShinobiAtlas

This comment has been minimized.

Copy link

commented Nov 3, 2017

It does not let you also enter into the pokemon world

@Subv

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Nov 4, 2017

Does this still happen?

@Dragios

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Nov 4, 2017

Unfortunately, it still happens.

@Dragios

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Dec 13, 2018

This is fix with DSP LLE. #4490

@wwylele

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Jan 11, 2019

DSP LLE is merged. Please continue to track this issue on while we fix DSP HLE.

@takeshineale128

This comment has been minimized.

Copy link

commented Jan 11, 2019

This has been fixed works on the latest canary build 1156 with the HLE ACC decoder installed. Update just tested it and it works
untitled

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.