New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Issues upon start - Coordinate system issue #36

Closed
hk89 opened this Issue Feb 6, 2017 · 2 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@hk89

hk89 commented Feb 6, 2017

Hi,

A couple of times I run Goko and connect, I find that my G54 origin is thrown away to the bottom left of the top view away from the normal origin; in the - X and - Y region. Temporary workaround I found is to reset the EEPROM by sending a command $RST=#.

Also, upon connecting, sometimes I find that the machine position is very far away through X and Y; not even close to the origin. I have to zero it out everytime that happens.

@cncgoko

This comment has been minimized.

Owner

cncgoko commented Feb 7, 2017

Hi,

Adter investigation, I identified an issue in the management of coordinates system, but I'm not sure it's related to your issue.
Do you have any protocol to reproduce the issue ?
How do you set the coordinate system offset ? Using the command panel, or by issuing a GCode command in the console ?

@cncgoko cncgoko self-assigned this Feb 7, 2017

@cncgoko cncgoko added the bug label Feb 7, 2017

@cncgoko cncgoko changed the title from Issues upon start to Issues upon start - Coordinate system issue Feb 7, 2017

@hk89

This comment has been minimized.

hk89 commented Mar 10, 2017

That fixed my issue. Thanks for the kind support.

@cncgoko cncgoko closed this Mar 11, 2017

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment