Skip to content

UnicodeDecodeError on basic tile #144

Closed
hvelarde opened this Issue Mar 4, 2013 · 4 comments

3 participants

@hvelarde
Plone Collective member
hvelarde commented Mar 4, 2013

when editing a basic tile sometimes I get the following error:

2013-03-04 13:49:30 ERROR Zope.SiteErrorLog 1362415770.70.00802524167372 http://localhost:8080/Plone/test/@@edit-tile/collective.cover.basic/6f64adcc4c29487bb9d0fafde8c1ef58
Traceback (innermost last):
  Module ZPublisher.Publish, line 126, in publish
  Module ZPublisher.mapply, line 77, in mapply
  Module ZPublisher.Publish, line 46, in call_object
  Module plone.z3cform.layout, line 70, in __call__
  Module plone.z3cform.layout, line 54, in update
  Module collective.cover.tiles.edit, line 42, in update
  Module plone.app.tiles.browser.edit, line 48, in update
  Module plone.app.tiles.browser.base, line 55, in update
  Module plone.z3cform.fieldsets.extensible, line 59, in update
  Module plone.z3cform.patch, line 30, in GroupForm_update
  Module z3c.form.group, line 125, in update
  Module plone.app.tiles.browser.base, line 71, in updateWidgets
  Module z3c.form.field, line 275, in update
  Module z3c.form.browser.textarea, line 36, in update
  Module z3c.form.browser.widget, line 70, in update
  Module z3c.form.widget, line 123, in update
  Module z3c.form.converter, line 43, in toWidgetValue
UnicodeDecodeError: 'ascii' codec can't decode byte 0xc2 in position 0: ordinal not in range(128)
@jpgimenez jpgimenez was assigned Mar 4, 2013
@hvelarde hvelarde was assigned Apr 12, 2013
@jpgimenez
Plone Collective member

Couldn't reproduce this problem.

@hvelarde
Plone Collective member

probably it was caused by a catalog brain with wrong data; I will close it then.

@hvelarde hvelarde closed this Apr 12, 2013
@hvelarde hvelarde reopened this Apr 28, 2013
@hvelarde hvelarde closed this Apr 28, 2013
@xiru xiru added a commit that referenced this issue Oct 10, 2013
@xiru xiru Better test for issue #144 bd10dba
@xiru
Plone Collective member
xiru commented Oct 10, 2013

I added some tests to make sure that data is being stored as unicode. The same verifications must be done on several other places of the code, as so as the tests.

@hvelarde
Plone Collective member

but we need to do the same for all tiles! :-)

@hvelarde hvelarde reopened this Oct 10, 2013
@hvelarde hvelarde closed this Apr 28, 2014
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.