Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Test E-mail throws template not found error #3309

Closed
bertoost opened this issue Sep 18, 2018 · 2 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@bertoost
Copy link
Contributor

commented Sep 18, 2018

Description

When having a custom template set for emails in Craft, testing the settings is not working correctly. It can not find the core template of the settings page. Caused by not setting the the template-mode back correctly?

image

As I checked; it is being set back in the Mailer, but that's not working from the controller.
I had to put this at the end of the controller function to get it working again.

/**
 * Tests the email settings.
 */
public function actionTestEmailSettings()
{
    // ....
    Craft::$app->getView()->setTemplateMode(\craft\web\View::TEMPLATE_MODE_CP);
}

Steps to reproduce

  1. Login the CP
  2. Setup a custom template (don't know for sure if this is the trigger)
  3. Try a test e-mail (even if it doesn't work, it should give a nice notification instead of this error)

Additional info

  • Craft version: 3.0.24
  • PHP version: 7.1.20
@brandonkelly

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Sep 18, 2018

Thanks, fixed for today's update.

@bertoost

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor Author

commented Sep 18, 2018

Nice @brandonkelly ! Lovely to work on a system where bug-reports picked up this soon 👍

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.