Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Preview Targets are empty upgrading Craft Solo to Craft Pro #5844

Open
mattstein opened this issue Mar 25, 2020 · 2 comments
Open

Preview Targets are empty upgrading Craft Solo to Craft Pro #5844

mattstein opened this issue Mar 25, 2020 · 2 comments

Comments

@mattstein
Copy link
Member

@mattstein mattstein commented Mar 25, 2020

Description

When upgrading Craft from Solo to Pro, preview mode stops working everywhere because Preview Targets across all sections are empty:

empty-preview-targets

I’ve been able to manually revisit each section and create a new Preview Target, copying the Section’s URI setting into the Preview Target’s URL Format field.

I would have expected the edition upgrade to automatically set an equivalent Preview Target so that entry previews continue to work without any need for intervention.

Reactivating Solo restores preview functionality.

Steps to reproduce

  1. Set up Craft Solo and add any kind of section with a working template.
  2. Visit a section entry and observe that preview works as expected.
  3. Upgrade Craft Solo to Craft Pro.
  4. Revisit the entry from step 2 and observe that preview no longer works.
  5. Visit that section’s settings and observe that the Preview Targets table has no rows.

Additional info

Craft version: 3.4.10.1

@jeromecoupe

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

@jeromecoupe jeromecoupe commented Mar 29, 2020

A bit of additional info here if it helps.

  • Multiple sites and multiple languages install
  • Upgraded from Craft Pro 3.1.21.1 + Redactor 2.3.2 to Craft Pro 3.4.11 + Redactor 2.6.1 and the preview buttons were no longer showing up in the CP.

I went into he section settings and the Preview Targets table had no row.
Added a row in each Preview Targets table and I was back to normal

  • Label: "default"
  • URL Format: {url}
@brandonkelly

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@brandonkelly brandonkelly commented Mar 31, 2020

@jeromecoupe That sounds like a separate bug. If you have a DB backup from before updating to Craft 3.4, can you please send it over to support@craftcms.com, along with your composer.json and composer.lock files?

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
3 participants
You can’t perform that action at this time.