New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Server can be slow to start after migrating 4.x -> 5.0 #735

Open
nblumhardt opened this Issue Oct 18, 2018 · 1 comment

Comments

Projects
None yet
2 participants
@nblumhardt
Member

nblumhardt commented Oct 18, 2018

The migration "Embed permalinked events in permalink documents" moves events from the primary event store into permalink documents themselves.

Under some condition, perhaps when a large number of permalinks are present, it appears this can take upward of 2 minutes, causing server start-up to be delayed.

@nblumhardt nblumhardt added this to the 5.0-pre milestone Oct 18, 2018

@nblumhardt nblumhardt modified the milestones: 5.0.x, 5.0-patch1 Nov 8, 2018

@dgSean

This comment has been minimized.

dgSean commented Nov 12, 2018

I'm in the middle of a 4.2->5.0 migration right now, with only 16 permalinks in the db, and it's taking 5-10 minutes per link easily. It has been about an hour and a half since I completed the installation and the service started for the first time.

I've tried prioritizing the seq process in hopes to speed it up, but this has been an unexpectedly painful upgrade.

There definitely seems like there is something really wrong here.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment