Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

a problem about VAE's .decoderLayerSizes #3905

Closed
cqiaoYc opened this issue Aug 22, 2017 · 6 comments · Fixed by #3907

Comments

@cqiaoYc
Copy link

commented Aug 22, 2017

Issue Description

I set ".decoderLayerSizes(11,22 , 33,44)", It shows decode_0 layerSize=44, decode_1 layerSize=33, decode_2 layerSize=22, decode_3 layerSize=11 in model page of trainingUI .
I change .decoderLayerSizes(11,22 , 33,44) to .decoderLayerSizes(44,33 , 22,11), and what shows in trainingUI does't change.

.layer(0, new VariationalAutoencoder.Builder()
.activation(Activation.LEAKYRELU)
.encoderLayerSizes(44,33 , 22,11)
.decoderLayerSizes(11,22 , 33,44)
.pzxActivationFunction(Activation.IDENTITY) //p(z|data) activation function
.reconstructionDistribution(new GaussianReconstructionDistribution(Activation.TANH))
.nIn(44)
.nOut(5) //Size of the latent variable space: p(z|x) - 32 values
.build())
.layer(1, new OutputLayer.Builder().lossFunction(new LossMCXENT(getClassWeights())).weightInit(WeightInit.XAVIER).activation(Activation.SOFTMAX).nIn(5).nOut(5).build())
.pretrain(true)
.backprop(true)
.build();

Version Information

  • Deeplearning4j version: 0.9.1
  • platform information (OS, etc) : win10 64
org.jcuda jcuda 0.8.0 org.jcuda jcublas 0.8.0

Contributing

@cqiaoYc

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Aug 22, 2017

dl4jtraining ui

@cqiaoYc

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Aug 22, 2017

I don't know whether the display is inconsistent with the actual value in net, or whether the actual value is inconsistent with the settings. I want that the net structure is : 44,33,22,11,Z,11,22,33,44。

@AlexDBlack

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Aug 22, 2017

Most likely: it's just an issue with the display.

@AlexDBlack AlexDBlack self-assigned this Aug 22, 2017

@cqiaoYc

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Aug 22, 2017

@AlexDBlack You are right, I tracked running, the decode layer sizes were 11,22,33,44 in net.

@AlexDBlack

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Aug 22, 2017

Fixed here: #3907

@lock

This comment has been minimized.

Copy link

commented Sep 25, 2018

This thread has been automatically locked since there has not been any recent activity after it was closed. Please open a new issue for related bugs.

@lock lock bot locked and limited conversation to collaborators Sep 25, 2018

Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.
Projects
None yet
2 participants
You can’t perform that action at this time.