Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Deleting an ILM policy attached to an index template does not clean it up from the template #47772

Open
kovyrin opened this issue Oct 9, 2019 · 1 comment

Comments

@kovyrin
Copy link

commented Oct 9, 2019

Kibana version: 7.4.0

Elasticsearch version: 7.4.0

Server OS version: Elastic Cloud

Describe the bug:

I've tried to use the ILM feature, created a policy, attached it to a few index templates, then figured that it does not work as I expected, so I deleted the policy. When looking at thew list of index templates later, I've noticed that they still have the policy attached to them. If I click on that policy, I land on a page for creating a new policy.

Steps to reproduce:

  1. Create an ILM policy
  2. Attach it to an existing index template
  3. Delete the policy
  4. Open the Index management page, it will show the policy as still being attached to the template
  5. Click on the template, see the ILM policy in the flyout on the right
  6. Click on the policy name in the flyout and end up on a policy editing/creation screen

Expected behavior:

When I delete a policy, I expect it to go away from anything it was previously attached to.

Screenshots (if relevant):

image

Any additional context:

Ping @kovyrin if need access to the cluster for investigating the issue.

@elasticmachine

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Oct 17, 2019

Pinging @elastic/es-ui (Team:Elasticsearch UI)

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
3 participants
You can’t perform that action at this time.