Skip to content

HTTPS clone URL

Subversion checkout URL

You can clone with HTTPS or Subversion.

Download ZIP

Loading…

Error upon opening the file elasticsearh #2541

Closed
craigcosmo opened this Issue · 11 comments

2 participants

craigcosmo David Pilato
craigcosmo

typing the commands:

macbookpro:elasticsearch-master cc$ bin/elasticsearch -f
bin/elasticsearch.in.sh: line 3: $ES_CLASSPATH:$ES_HOME/lib

I got this erroer:

/${project.build.finalName}.jar:$ES_HOME/lib/:$ES_HOME/lib/sigar/: bad substitution
You must set the ES_CLASSPATH var
macbookpro:elasticsearch-master cc$

David Pilato
Owner

Hey,

Sounds like you downloaded source code from github and tried to execute it directly?

Can you confirm that?

What are you trying to do?

  • Build from sources?
  • Play with elasticsearch 0.21.0.Beta1-SNAPSHOT?
  • Just want to play with Elasticsearch latest stable release?
craigcosmo

yes I downloadd it from github and trying to execute it directly . I want to run elasticsearch locally to index stuff from my experiment app

David Pilato
Owner

Here is the download link: http://www.elasticsearch.org/download/
For example, download the latest released version here: http://download.elasticsearch.org/elasticsearch/elasticsearch/elasticsearch-0.20.2.zip

On Github, you just have downloaded sources.

Please close the issue as it is not an issue.

And have a look at this page: http://www.elasticsearch.org/help/

craigcosmo

I downloaded from the link you recommended. still can't run. Check this demonstration video https://dl.dropbox.com/u/8032222/ES%20error.mp4

David Pilato
Owner

Your link is invalid. Could you please copy and paste your logs?

craigcosmo

Sorry it's being upload. It should be available now. Anyway the logs is as follow:

Last login: Sat Jan 12 22:30:14 on ttys000
macbookpro:~ craigcosmo$ /Users/craigcosmo/Desktop/elasticsearch-0.20.2/bin/elasticsearch ; exit;
logout

[Process completed]

David Pilato
Owner

So why do you think elasticsearch is not launched?

Try ps -ef | grep elasticsearch and look if the process is runnning.
If not, have a look at logs dir and look inside log files.

BTW, when you start to play with elasticsearch, I recommand to launch it with -foption.

bin/elasticsearch -f

craigcosmo

bin/elasticsearch -f

That helps alot. it works now.

David Pilato
Owner

Thanks for the feedback. Please close the issue and ask for help next time in the mailing list.

craigcosmo

can you give the link to mailing list?

craigcosmo craigcosmo closed this
David Pilato
Owner

And have a look at this page: http://www.elasticsearch.org/help/

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.