No response on mix ecto.migrate #1130

Closed
sachinbhutani opened this Issue Dec 9, 2015 · 2 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@sachinbhutani

Running mix task ecto.migrate gives no response
ecto.create was executed successfully.
OSX El capitan
Phoenix v1.0.0
Ecto v1.0.7
Elixir v1.1.1
MySQL v5.7.9

contents of the only migration file in priv/repo/migration folder

defmodule Rumbl.Repo.Migrations.CreateUser do
  use Ecto.Migration
  def change do
    create table(:users) do
      add :name, :string
      add :username, :string, null: false
      add :password_hash, :string
      timestamps
    end
    create unique_index(:users, [:username])
  end
end
@josevalim

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@josevalim

josevalim Dec 9, 2015

Member

This is a MySQL bug. You can workaround it by adding the following to your mix.exs:

{:mariaex, "~> 0.6.1", override: true}
Member

josevalim commented Dec 9, 2015

This is a MySQL bug. You can workaround it by adding the following to your mix.exs:

{:mariaex, "~> 0.6.1", override: true}

@josevalim josevalim closed this Dec 9, 2015

@sachinbhutani

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@sachinbhutani

sachinbhutani Dec 11, 2015

thanks, it worked.

thanks, it worked.

domnikl added a commit to domnikl/phoenix_guides that referenced this issue Feb 28, 2016

updated deps to use mariaex ~> 0.6.1
to workaround an issue with MySQL, described here: elixir-ecto/ecto#1130
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment