Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Cannot move axis in Control tab #714

Closed
lovesegfault opened this issue Jan 12, 2015 · 9 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@lovesegfault
Copy link

commented Jan 12, 2015

  1. What were you doing?
    • Trying to move my printhead after changing to devel branch and updating.
  2. What did you expect to happen?
    • For my printhead to move down 100mm (or any other movement that I tried).
  3. What happened instead?
    • Well, nothing. I can home the Axis, I can turn fans on and off, set temps, everything but moving the axis.
  4. Branch & Commit or Version:
    • Version: 1.2.0-dev-386-g5a3df19 (devel branch)
  5. Printer model & used firmware incl. version
    • Makerfarm Prusa i3v running latest Marlin firmware.
  6. Link to octoprint.log on gist.github.com or pastebin.com:
    • There are two files here, one from today and other when the problem first started.
  7. Link to contents of terminal tab on gist.github.com or pastebin.com:
    • Empty, just M105 requests/responses, prooving that the commands aren't even being issued by Octoprint.

Because I love cookies I believe that this bug should be fixed so I can print my paste extruder and then make octopus shaped cookies and rule the world.

@lovesegfault

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Jan 12, 2015

What have you tried?
In order:

  • Restarting Octoprint
  • Restarting the Pi
  • Furiously clicking the buttons
  • Trying every possible Axis-Length combination
  • Staring at my printer with a rather angry looking face
  • Updating to the latest devel release
  • Sleeping to reboot myself

None of the above helped, even though I had high hopes the third and last would do the trick.

@foosel

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

commented Jan 12, 2015

Are there any errors in the Javascript console?

edit forget that I asked that, just saw the stack trace in the log. Weird, taking a look.

foosel added a commit that referenced this issue Jan 12, 2015

Better error validation for printer profiles
Data types loaded from disk were not properly ensured to match expected types and input validation also had deficits.

Should fix #714
@foosel

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

commented Jan 12, 2015

That should hopefully be fixed now with the above commit, can you verify?

@lovesegfault

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Jan 12, 2015

Just updated and tested; it works perfectly. I'm sorry I couldn't answer to your question in time.
Thanks a lot Gina!

@foosel

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

commented Jan 12, 2015

You only had like 2min to answer to that question before I realized that I had overlooked a stack trace, so no worries ;)

@foosel

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

commented Jan 12, 2015

Btw, I loved your "What have you tried" description (and big thanks for the link!) and if you ever get around to printing that paste extruder and create OctoCookies, please provide a picture ;)

@lovesegfault

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Jan 12, 2015

Haha, thanks; I read all issues that get posted here and none have a 'What have you tried?', I think it could be a very useful addition to the bug report guidelines. Also, I'd like to point out that all steps I listed were really done.
About the paste extruder, it's a work in progress. I got granny working on some special cookie dough and building another printer to test it all on. If I ever succeed I will for sure send you some pictures :)

@pookassassin

This comment has been minimized.

Copy link

commented Jun 9, 2018

Ok, please bear with me, I figured I'd post here instead of creating a new issue, all of a sudden I can't move my x to the left and I cannot extrude/retract. I was using octopi 15, I reflashed my firmware and reinstalled octopi 15.1 to no avail. I have no idea what to do with what foosel uploaded but I would really like to use those features.

@foosel

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

commented Jun 12, 2018

For questions or other kind of help or support, please get in touch on the community forum. The bug tracker is reserved for bugs, feature requests and brainstorming tickets. See also the Contribution Guidelines. Thank you! :)

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.