New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Search field is not working #3270

Open
igdr opened this Issue Aug 25, 2016 · 13 comments

Comments

Projects
None yet
@igdr

igdr commented Aug 25, 2016

Hi,

I installed a new version (Version 0.9.3), but search field doesn't work at all.
http://prntscr.com/ca83ov

OS: Windows 10 x64

Thanks.

@SteveSzyd

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@SteveSzyd

SteveSzyd Sep 4, 2016

Hi
I have identical problem with Fritzing 0.9.3b.
OS: Windows 7 32 bit.

SteveSzyd commented Sep 4, 2016

Hi
I have identical problem with Fritzing 0.9.3b.
OS: Windows 7 32 bit.

@bcelary

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@bcelary

bcelary Sep 16, 2016

OS: Windows 7 / 64-bit. Exact same problem.

bcelary commented Sep 16, 2016

OS: Windows 7 / 64-bit. Exact same problem.

@Skipperro

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Skipperro

Skipperro Sep 21, 2016

OS: Linux Mint 17.3 64-bit. After installing 0.9.2 version there is no search function at all.

Skipperro commented Sep 21, 2016

OS: Linux Mint 17.3 64-bit. After installing 0.9.2 version there is no search function at all.

@umarsear

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@umarsear

umarsear Nov 9, 2016

Same problem, Windows 10 64bit.

This renders the application practically unusable!

umarsear commented Nov 9, 2016

Same problem, Windows 10 64bit.

This renders the application practically unusable!

@umarsear

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@umarsear

umarsear Nov 9, 2016

Downgraded to 0.9.1b and the search works.

umarsear commented Nov 9, 2016

Downgraded to 0.9.1b and the search works.

@Fergo

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Fergo

Fergo Jan 3, 2017

Same issue with Fritzing 0.9.3 BETA, running on Windows 10 64bits.

Fergo commented Jan 3, 2017

Same issue with Fritzing 0.9.3 BETA, running on Windows 10 64bits.

@beneuto

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@beneuto

beneuto Mar 2, 2017

Same problem on 0.9.3. Search works for me on 0.9.2. Can't use Fritzing effectively without Search. Can't use earlier version as I need the newer parts.

beneuto commented Mar 2, 2017

Same problem on 0.9.3. Search works for me on 0.9.2. Can't use Fritzing effectively without Search. Can't use earlier version as I need the newer parts.

@vanepp

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@vanepp

vanepp Mar 2, 2017

You folks may be interested in the discussion on this issue going on in the fritzing forums at

http://forum.fritzing.org/t/search-function-in-the-parts-view-does-not-work/1536/27

I so far can't recreate the problem on either Win7 or Win10, but believe the problem lies in the user directories that Fritzing creates, although deleting them has been reported to not work for at least
someone with this problem. A post in the older forums has also been just found that indicates the same thing. Instructions on moving aside the directories is in the forum posts (be careful because the directories contain all your parts and sketches!).

vanepp commented Mar 2, 2017

You folks may be interested in the discussion on this issue going on in the fritzing forums at

http://forum.fritzing.org/t/search-function-in-the-parts-view-does-not-work/1536/27

I so far can't recreate the problem on either Win7 or Win10, but believe the problem lies in the user directories that Fritzing creates, although deleting them has been reported to not work for at least
someone with this problem. A post in the older forums has also been just found that indicates the same thing. Instructions on moving aside the directories is in the forum posts (be careful because the directories contain all your parts and sketches!).

@beneuto

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@beneuto

beneuto Mar 6, 2017

This was resolved for me by upgrading to Windows 10 Anniversary Update.

beneuto commented Mar 6, 2017

This was resolved for me by upgrading to Windows 10 Anniversary Update.

@lagunacomputer

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@lagunacomputer

lagunacomputer Jun 11, 2017

i tried everything. no search box to type in. win 7 64 and .9.3b. i should note i have fritzing running from a second hard drive M:.

lagunacomputer commented Jun 11, 2017

i tried everything. no search box to type in. win 7 64 and .9.3b. i should note i have fritzing running from a second hard drive M:.

@umarsear

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@umarsear

umarsear Jun 12, 2017

The only thing that worked for me was to revert to a previous version, can't remember which.

umarsear commented Jun 12, 2017

The only thing that worked for me was to revert to a previous version, can't remember which.

@vanepp

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@vanepp

vanepp Jun 12, 2017

If you don't see the search box field at all, scroll down in the parts bins. At least once (and for one person that we tried everything else before remembering to suggest this) I have seen the search bin at the bottom of the list of bins rather than the top as is usual. If it is just below the scroll window you can drag it up to the top where it normally is.

vanepp commented Jun 12, 2017

If you don't see the search box field at all, scroll down in the parts bins. At least once (and for one person that we tried everything else before remembering to suggest this) I have seen the search bin at the bottom of the list of bins rather than the top as is usual. If it is just below the scroll window you can drag it up to the top where it normally is.

@Braehead

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Braehead

Braehead Aug 13, 2018

I too had the same problem on Windows 10, with the search icon not appearing in the parts bin from a fresh extraction. I have only started to use Fritzing for the first time in the last few days and was really stuck without this feature, so....

This morning, I tracked it down to my anti-virus software (in my case BitDefender) silently blocking writes to:
c:\users\adam\onedrive\documents\fritzing\bins

I found a message in the event log for the AV, so 'allowed' / granted the program access to write to these sorts of protected areas including the AppData area for profiles and all is functioning. I have a search button - yeah.

Also, due to the updating of a fresh installation, I have found it best NOT to have Fritzing installed on a network share, it takes forever to start up the first time and killing the process before this update completes, is not good either.

Hope this helps others and may explain why it has been difficult for some to pinpoint.

Braehead commented Aug 13, 2018

I too had the same problem on Windows 10, with the search icon not appearing in the parts bin from a fresh extraction. I have only started to use Fritzing for the first time in the last few days and was really stuck without this feature, so....

This morning, I tracked it down to my anti-virus software (in my case BitDefender) silently blocking writes to:
c:\users\adam\onedrive\documents\fritzing\bins

I found a message in the event log for the AV, so 'allowed' / granted the program access to write to these sorts of protected areas including the AppData area for profiles and all is functioning. I have a search button - yeah.

Also, due to the updating of a fresh installation, I have found it best NOT to have Fritzing installed on a network share, it takes forever to start up the first time and killing the process before this update completes, is not good either.

Hope this helps others and may explain why it has been difficult for some to pinpoint.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment