Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Error message when running blogdown:::serve_site() #367

Closed
Salfo opened this issue Oct 31, 2017 · 4 comments

Comments

@Salfo
Copy link

commented Oct 31, 2017

Dear,
I am getting an error message when running blogdown:::serve_site(). I was able to create my website and deploy it. But, after I tried to create a new post, blogdown:::serve_site() produces an error message. Not knowing what is going on, I removed the new post I created, and the error persists. After reading this thread here #145, I tried to update the theme as suggested, and I get the message "Already up-to-date." below is the complete error message. Any help?
Also, would it be a good solution to delete the web project locally, and start a new project? I am asking this question because I have already deployed the current project (deployed in Netlify) and I am not sure if deleting it locally would be a problem.
I followed the "A Recommended workflow" from https://bookdown.org/yihui/blogdown/workflow.html to create and deploy my website.
Thank you for your time.

blogdown:::serve_site()
Started building sites ...
ERROR 2017/10/30 21:59:58 Error while rendering "home": template: theme/index.html:13:9: executing "theme/index.html" at <partial $widget $par...>: error calling partial: template: theme/partials/widgets/projects.html:64:84: executing "theme/partials/widgets/projects.html" at <delimit .Params.tags...>: error calling delimit: can't iterate over
Started building sites ...
ERROR 2017/10/30 21:59:58 Error while rendering "home": template: theme/index.html:13:9: executing "theme/index.html" at <partial $widget $par...>: error calling partial: template: theme/partials/widgets/projects.html:64:84: executing "theme/partials/widgets/projects.html" at <delimit .Params.tags...>: error calling delimit: can't iterate over
The system cannot find the path specified.
Error in shell(cmd, mustWork = TRUE, intern = intern) :
'"C:\Users\Salfo\AppData\Roaming\Hugo\hugo.exe" -b / -D -F -d "public" -t hugo-academic' execution failed with error code 1
In addition: Warning messages:
1: running command '"C:\Users\Salfo\AppData\Roaming\Hugo\hugo.exe" -b / -D -F -d "public" -t hugo-academic' had status 65535
2: running command '"C:\Users\Salfo\AppData\Roaming\Hugo\hugo.exe" -b / -D -F -d "public" -t hugo-academic' had status 65535
3: running command 'C:\WINDOWS\system32\cmd.exe /c "C:\Users\Salfo\AppData\Roaming\Hugo\hugo.exe" -b / -D -F -d "public" -t hugo-academic' had status 1

@gcushen

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

commented Oct 31, 2017

The issue that you have reported is concerning the Project widget. It would appear from the error message that one or more of your files in project/ folder are missing tags = [] in their frontmatter. The above issue will likely be resolved after adding the missing parameter to all your project files.

@gcushen gcushen added the discussion label Oct 31, 2017

@Salfo

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Nov 1, 2017

coming-soon.txt
I have one file in project/ and I don't think it is missing the tags = []. Attached is the sole file in project/, if that can help. Also, will that be simpler to just delete the project and start over, i.e create a new project of the same name as the initial one. I worry about doing that because I have already deploy my website, and I am not sure if I can just start over. Again, everything was working, and I am not sure what went wrong.
Kind Regards,

.

@gcushen

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

commented Nov 1, 2017

That project page works fine, assuming your actual file is named coming-soon.md rather than coming-soon.txt. If there is still an issue, you will be more likely to get a helpful response if you can link to a Github repository containing your website. Also, Hugo discussion forum may be able to help.

@Salfo

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Nov 1, 2017

Thank you very much. My problem is now solved. I had coming-soon.html in my project/ folder. When I deleted it, blogdown:::serve_site() runs perfectly. So, you were right when you said the problem was in the project/ folder. I just had to remove the .html file.
Kind Regards,

@gcushen gcushen closed this Nov 2, 2017

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
2 participants
You can’t perform that action at this time.