New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

v.0.32.2 fails to generate content, locates some of the static content in localized (en) dir. #4221

Closed
aricart opened this Issue Jan 4, 2018 · 2 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@aricart

aricart commented Jan 4, 2018

The new release breaks our build process. No useful warning/error is generated:

Using v0.31.1:

malaga% hugo -v
INFO 2018/01/04 11:09:54 Using config file: /Users/synadia/go/src/github.com/nats-io/nats-site/config.toml
INFO 2018/01/04 11:09:54 syncing static files to /Users/synadia/go/src/github.com/nats-io/nats-site/public/
WARN 2018/01/04 11:09:54 No translation bundle found for default language "en"
WARN 2018/01/04 11:09:54 Translation func for language en not found, use default.
WARN 2018/01/04 11:09:54 i18n not initialized, check that you have language file (in i18n) that matches the site language or the default language.
Started building sites ...
INFO 2018/01/04 11:09:54 found taxonomies: map[string]string{"tag":"tags", "category":"categories"}
INFO 2018/01/04 11:09:54 Alias "/blog/page/1/index.html" translated to "blog/page/1/index.html"
WARN 2018/01/04 11:09:54 [en] Unable to locate layout for "404": [404.html]

Built site for language en:
0 draft content
0 future content
0 expired content
140 regular pages created
168 other pages created
5 non-page files copied
6 paginator pages created
4 categories created
74 tags created
total in 192 ms

Using the new release v0.32.2:

malaga% hugo -v
INFO 2018/01/04 11:10:34 Using config file: /Users/synadia/go/src/github.com/nats-io/nats-site/config.toml
Building sites … INFO 2018/01/04 11:10:34 syncing static files to /Users/synadia/go/src/github.com/nats-io/nats-site/public/en
WARN 2018/01/04 11:10:34 No translation bundle found for default language "en"
WARN 2018/01/04 11:10:34 Translation func for language en not found, use default.
WARN 2018/01/04 11:10:34 i18n not initialized, check that you have language file (in i18n) that matches the site language or the default language.
INFO 2018/01/04 11:10:34 found taxonomies: map[string]string{"tag":"tags", "category":"categories"}
WARN 2018/01/04 11:10:35 [en] Unable to locate layout for "404": [404.html]

               | EN   

+------------------+-----+
Pages | 146
Paginator pages | 0
Non-page files | 5
Static files | 164
Processed images | 0
Aliases | 0
Sitemaps | 1
Cleaned | 0

Total in 176 ms

Any help/hint appreciated.

@bep

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@bep

bep Jan 4, 2018

Member

Please use https://discourse.gohugo.io/ for questions/troubleshooting. Also see Hugo Documentation.

Member

bep commented Jan 4, 2018

Please use https://discourse.gohugo.io/ for questions/troubleshooting. Also see Hugo Documentation.

@bep bep closed this Jan 4, 2018

@bep

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@bep

bep Jan 6, 2018

Member

OK, I have looked at this and there is a bug here somewhere. There is some mysterious about the language code handling in your project. I haven't experienced it in any of my projects, but I will look at it later and fix it.

▶ hugo server --renderToDisk

                   | EN
+------------------+-----+
  Pages            | 146
  Paginator pages  |   0
  Non-page files   |   5
  Static files     | 164
  Processed images |   0
  Aliases          |   0
  Sitemaps         |   1
  Cleaned          |   0

Total in 396 ms
Watching for changes in /Users/bep/dev/dump/nats-site/{content,data,layouts,static}
Serving pages from /Users/bep/dev/dump/nats-site/public/en
Running in Fast Render Mode. For full rebuilds on change: hugo server --disableFastRender
Web Server is available at http://localhost:1313/ (bind address 127.0.0.1)
Press Ctrl+C to stop
Member

bep commented Jan 6, 2018

OK, I have looked at this and there is a bug here somewhere. There is some mysterious about the language code handling in your project. I haven't experienced it in any of my projects, but I will look at it later and fix it.

▶ hugo server --renderToDisk

                   | EN
+------------------+-----+
  Pages            | 146
  Paginator pages  |   0
  Non-page files   |   5
  Static files     | 164
  Processed images |   0
  Aliases          |   0
  Sitemaps         |   1
  Cleaned          |   0

Total in 396 ms
Watching for changes in /Users/bep/dev/dump/nats-site/{content,data,layouts,static}
Serving pages from /Users/bep/dev/dump/nats-site/public/en
Running in Fast Render Mode. For full rebuilds on change: hugo server --disableFastRender
Web Server is available at http://localhost:1313/ (bind address 127.0.0.1)
Press Ctrl+C to stop

@bep bep reopened this Jan 6, 2018

@bep bep added the Bug label Jan 6, 2018

@bep bep added this to the v0.32.3 milestone Jan 6, 2018

bep added a commit to bep/hugo that referenced this issue Jan 6, 2018

Fix multihost detection for sites without language definition
Static content was wrongly put into the lang-code subfolder.

Fixes gohugoio#4221

bep added a commit to bep/hugo that referenced this issue Jan 6, 2018

Fix multihost detection for sites without language definition
Static content was wrongly put into the lang-code subfolder.

Fixes gohugoio#4221

@bep bep closed this in #4233 Jan 6, 2018

bep added a commit that referenced this issue Jan 6, 2018

Fix multihost detection for sites without language definition
Static content was wrongly put into the lang-code subfolder.

Fixes #4221
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment