NetAcademia ingyenes C# bevezető kódtár kiegészítés a tanfolyamhoz
C#
Latest commit 16bc7a9 Nov 15, 2016 @gplesz committed on GitHub Update README.md

README.md

CSharpFree

NetAcademia ingyenes C# bevezető

<reklám>

Ha tetszik amit csinálunk, és valakit komolyabban érdekel a C#, az jó helyen jár. Még időben vagy, szóval jelentkezhetsz a C# alapok tanfolyamunkra. Ennek az elvégzésével alapos C#/.NET tudást ismerhetsz meg, érdemes megnézni a tanfolyami tematikát.

Sőt, előfizetés keretében is csatlakozhatsz, ekkor már nem csak ez a tanfolyam, hanem egy évig akár a Netakadémiánál megtartandó, valamint megtartott és felvételen elérhető összes tanfolyamhoz hozzáférsz. Így multiplatformos C# kliens alkalmazások irását (windows/android/ios telefonok, desktop) és multiplatformos C# szerveralkalmazások fejlesztését (windows, linux, osx) is megtanulhatod. Van még C# elmélyítő és Design Patterns és többszálúság tanfolyam is.

Ha az adatbázisok a kérdés, akkor is van ötletünk.

A java sem az ellenségünk, sőt!

És ez még csak 7 (azaz csak HÉT) tanfolyam a jelenleg elérhető 109-ből! Mivel ez rengeteg tanfolyam, ezért négy fő csapásirányra osztottuk a tanulnivalókat, ezek a következők:

Nem kell mindent most eldönteni. Vannak ingyenes tanfolyamaink, vess rájuk egy pillantást. A folyamatosan frissülő blogunkon pedig sok érdekes szakmai információt találsz.

</reklám>

Egy jól használható, magyar nyelvű C# jegyzet ami ingyenesen letölthető

Reiter István: C# programozás lépésről lépésre

Előkészületek

A tanfolyamon Windows operációs rendszeren futó Visual Studio 2015 Community fejlesztői keretrendszert fogunk használni. Azt mondanám, hogy a tanfolyam valószínűleg majdnem minden Visual Studio változattal követhető (2008/2010/2012/2013/2015), de mivel ez elérhető, ingyenes és a legfrissebb, és majd ahogy látjuk, egy jó parancssorban két parancs kiadásával telepíthető, nem nagyon van értelme alternatívákat keresni.

Visual Studio 2015 Community telepítése

A tanfolyamon ezt az alkalmazást fogjuk használni. Ingyenesen elérhető önálló fejlesztők, nyílt forráskódú projektek, akadémiai kutatók számára. Továbbá oktatási célokra és kis (max 5 fős) fejlesztőcsapatoknak.

Letölteni az előző linkről vagy innen lehet. Ehhez a tanfolyamhoz telepíteni az alapértelmezett beállításokkal elég.

Vagy,

ha valaki szeret újat kipróbálni, akkor telepítheti Chocolatey csomagkezelővel is.

Telepítés: ehhez

1.

indítsunk egy adminisztrátori parancssort (elevated command prompt),

2.

tegyük vágólapra ezt (igen, az egészet!):

@powershell -NoProfile -ExecutionPolicy Bypass -Command "iex ((New-Object System.Net.WebClient).DownloadString('https://chocolatey.org/install.ps1'))" && SET "PATH=%PATH%;%ALLUSERSPROFILE%\chocolatey\bin"

3.

majd a parancssorunkba illesszük be és futtassuk le.

Ezzel telepítettünk egy csomagkezelőt, innentől kezdve nem kell letölteni és telepíteni kattintgatásokkal az alkalmazásainkat, hanem a csomagkezelőnkre bizhatjuk a dolgot, legalábbis jelenleg már több, mint 4000 alkalmazás esetében.

Ha van csomagkezelőnk, a Visual Studio Community telepítése adminisztrátori parancssorból így megy:

4.

cinst visualstudio2015community

Ezzel meg is vagyunk az előkészületekkel, a többit a tanfolyamon folytatjuk!