Skip to content
Gyuris Gellért edited this page Apr 8, 2015 · 6 revisions

Isten hozott a Scribus-hu projekt wikijében!

A Scribus-hu projekt célja a Scribus magyar honosítása.

  1. Az első siker a Scribus 1.4 teljes magyar kiadása volt: 2012. január 1-jén jelent meg, felhasználói felülete teljesen magyar és szép magyarsággal bír. További 5 javító kiadást élt meg, ahol a fordítás is apró léptékben fejlődött. Karbantartása nem elődleges feladat.
  2. A következő cél az 1.5-ös ág fordítása és felkészítése a kiadásra (itt jó sok munka van).

Azért jött létre ez a projekt – eredetileg a Google Code-on –, mivel úgy tűnt, hogy többen is dolgozni fogunk rajta és az eredeti Scribus SVN tárolón nincs írási jogunk.

Segíts, hogy jobb legyen a fordítás! Tesztelt a már elkészült magyar részeket és küld el a javaslataidat! Hogyan tudod a legfrissebb fordítást használni?

  • A stabil 1.4 ághoz szívesen látunk javítási javaslatokat. Ide nem adunk ki előzetes verziókat, hanem a Scribus kiadásaival fognak megjelenni.
  • A fejlesztői ághoz Ubuntun telepítsd a Scribus 1.5-es verzióját (scribus-trunk), mely már tartalmazza a készülő fordítást.

A Wiki oldalon találod az 1.4-es fordítási naplót, valamint a fejlesztői verzió fordítási naplóját, amelyben leírjuk, hogy mi újat fordítottunk, vagy mit javítottunk. Itt találod a még hátra lévő feladatokat is.

A fordítási hibákat, javaslatokat az openscope hibakövető rendszerébe várjuk.

You can’t perform that action at this time.