Skip to content

HTTPS clone URL

Subversion checkout URL

You can clone with HTTPS or Subversion.

Download ZIP
Fetching contributors…

Cannot retrieve contributors at this time

executable file 95 lines (76 sloc) 2.569 kb
#!/usr/bin/env bash
PROJECT=sparkleshare
function error () {
echo "Error: $1" 1>&2
exit 1
}
function check_autotool_version () {
which $1 &>/dev/null || {
error "$1 is not installed, and is required to configure $PACKAGE"
}
version=$($1 --version | head -n 1 | cut -f4 -d' ')
major=$(echo $version | cut -f1 -d.)
minor=$(echo $version | cut -f2 -d.)
rev=$(echo $version | cut -f3 -d. | sed 's/[^0-9].*$//')
major_check=$(echo $2 | cut -f1 -d.)
minor_check=$(echo $2 | cut -f2 -d.)
rev_check=$(echo $2 | cut -f3 -d.)
if [ $major -lt $major_check ]; then
do_bail=yes
elif [[ $minor -lt $minor_check && $major = $major_check ]]; then
do_bail=yes
elif [[ $rev -lt $rev_check && $minor = $minor_check && $major = $major_check ]]; then
do_bail=yes
fi
if [ x"$do_bail" = x"yes" ]; then
error "$1 version $2 or better is required to configure $PROJECT"
fi
}
function run () {
echo "Running $@ ..."
$@ 2>.autogen.log || {
cat .autogen.log 1>&2
rm .autogen.log
error "Could not run $1, which is required to configure $PROJECT"
}
rm .autogen.log
}
srcdir=$(dirname $0)
test -z "$srcdir" && srcdir=.
(test -f $srcdir/configure.ac) || {
error "Directory \"$srcdir\" does not look like the top-level $PROJECT directory"
}
# MacPorts on OS X only seems to have glibtoolize
WHICHLIBTOOLIZE=$(which libtoolize || which glibtoolize)
if [ x"$WHICHLIBTOOLIZE" == x"" ]; then
error "libtool is required to configure $PROJECT"
fi
LIBTOOLIZE=$(basename $WHICHLIBTOOLIZE)
check_autotool_version aclocal 1.9
check_autotool_version automake 1.9
check_autotool_version autoconf 2.53
check_autotool_version $LIBTOOLIZE 1.4.3
check_autotool_version intltoolize 0.35.0
check_autotool_version pkg-config 0.14.0
if [ $(pkg-config --modversion gnome-doc-utils 2> /dev/null) ]; then
run gnome-doc-prepare --automake --force
else
echo "gnome-doc-utils not found; user help will not be built"
echo "AC_DEFUN([GNOME_DOC_INIT], [AC_MSG_NOTICE([])])" > build/m4/gnome-doc-utils.m4
ACLOCAL_FLAGS="-I build/m4 $ACLOCAL_FLAGS"
touch gnome-doc-utils.make
fi
run intltoolize --force --copy
run $LIBTOOLIZE --force --copy --automake
run aclocal -I build/m4/sparkleshare -I build/m4/shamrock -I build/m4/shave $ACLOCAL_FLAGS
run autoconf
run automake --gnu --add-missing --force --copy \
-Wno-portability -Wno-portability
if [ ! -z "$NOCONFIGURE" ]; then
echo "Done. ./configure skipped."
exit $?
fi
if [ $# = 0 ]; then
echo "WARNING: I am going to run configure without any arguments."
fi
run ./configure --enable-maintainer-mode $@
Jump to Line
Something went wrong with that request. Please try again.