Skip to content

Loading…

SparkleShare is missing an icon in the GNOME 3 system tray #252

Closed
garrett opened this Issue · 16 comments

8 participants

@garrett

SparkleShare is missing an icon in the GNOME 3 system tray, at least when I build it on openSUSE 11.4

@yafp

@garrett:
sparkleshare 0.2.2 acts like dropbox on my ubuntu/gnome 3 test-box.

in short:
no menu-icon in the default upper-bar ...but a non-default looking icon in the lower notification area.

I guess you are talking about the upper menubar/system-tray right?

@garrett

Nope, I'm talking about the bottom-right corner. There's a poorly scaled generic "graphic" icon instead of the SparkleShare icon.

@yafp

ack - got that too.

@hbons
Owner

@garrett probably an icon install issue? it gets the icon from /usr/share/sparkleshare/icons/*/process-syncing-sparkleshare

@garrett

ls /usr/share/sparkleshare
ls: cannot access /usr/share/sparkleshare: No such file or directory

ls /usr/local/share/sparkleshare
html icons pixmaps

@garrett

(In other words, it should look in $PREFIX that it was installed into...)

@hbons
Owner

but is the icon in there?

@petalogix

Building and installing latest master on Ubuntu 11.04 I also don't get a system tray icon. /usr/local/sparkleshare is all present and accounted for, and the daemon is running fine.

@hbons
Owner

@petalogix are you building with libappindicator devel files installed (see README)

@petalogix

@hbons my mistake - thanks.

@Flink

Same as petalogix, I’m not getting a system tray icon but I installed with libappindicator though.

@garrett

I did try installing after running ./configure --prefix=/usr and I still do not have an icon in the tray. Also, I'm not using libappindicator (as I'm on openSUSE, not Ubuntu).

@hbons hbons closed this
@wimh wimh referenced this issue
Closed

icon not displayed #494

@njoyard

This issue is still present when building from source (used 0.9.8 tag on Ubuntu Gnome 12.10, built with libappindicator).
Might be covered by #957, though.

@g81009

Hello,
i just have the same problem with an missing icon on debian wheezy but only on one system. The other installation shows the icon, but this one has an other screen resolution.

@g81009

The icon is missing in gnome-classic-mode

@jtbm37

Is this why I am getting these errors on startup on Fedora 19 ?
Gnome shell version = GNOME Shell 3.8.4

(SparkleShare:20538): GLib-GObject-WARNING **: gsignal.c:2475: signal child-added' is invalid for instance0x1df6820' of type `GtkMenu'

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.