Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We鈥檒l occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

General feedback thread! #7

Open
joehoyle opened this issue Oct 28, 2015 · 41 comments
Open

General feedback thread! #7

joehoyle opened this issue Oct 28, 2015 · 41 comments
Labels

Comments

@joehoyle
Copy link
Member

@joehoyle joehoyle commented Oct 28, 2015

Tried the importer? Let us know if it works!

If you find any major issues, feel free to open new issues; this thread is mainly for non-bug comments and thoughts 馃槃

@rmccue

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@rmccue rmccue commented Nov 18, 2015

Repurposing this ticket ;)

@rmccue rmccue changed the title Test General feedback thread! Nov 18, 2015
@rmccue rmccue reopened this Nov 18, 2015
@jb510

This comment has been minimized.

Copy link

@jb510 jb510 commented Nov 18, 2015

I'm trying the importer now on folder full of split up xml files into multisite (in progress, takes a half hour or more normally)

While that runs, to get more people testing quickly, it'd be good to:

  1. state clearly it replaces the WordPress Importer and uses the same CLI arguments. (ie. deactivate the old one)
  2. If there are different arguments, document them (I haven't looked at the code).
    If those are there (readme/wiki) I missed them.

Things I always struggled with using the old importer:
Authors/Users - Reusing existing users (in split XMLs this was either confusing or didn't work as I expected via the UI or CLI.
Media imports were just very flaky. Running locally right now, but looking forward to testing it on a dev server that can actually pull down media shortly

@jb510

This comment has been minimized.

Copy link

@jb510 jb510 commented Nov 18, 2015

Note: Plugin is network activated, but doesn't show in plugins.php in the sub-sites. Maybe this is deliberate behavior until there is a UI?

@jb510

This comment has been minimized.

Copy link

@jb510 jb510 commented Nov 18, 2015

I'm a little confused by this and haven't tried recreating the bug.

Imported folder of XML files dumped from .com
/xml/sitename-date-.01.xml

Imported into the primary site of a multi site instance locally using:
wp import xml --authors=create

It ran through all the xml files, yay! It imported all the posts, yay! It seems like it didn't create any users anywhere, boo!

It could be related to me having blanked a bunch of tables (including wp_users) to reset the test site instead of starting from scratch. I'll try to reproduce tomorrow.

@rmccue

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@rmccue rmccue commented Nov 18, 2015

state clearly it replaces the WordPress Importer and uses the same CLI arguments. (ie. deactivate the old one)

Oh no, I forgot to document this! You actually want wp wxr-importer import ... (#9)

@jb510

This comment has been minimized.

Copy link

@jb510 jb510 commented Nov 18, 2015

FYI, I was getting a fatal error on activation plugins.php:33
$GLOBALS['wp_import_v2'] = new WP_Import();
I think should be
$GLOBALS['wp_import_v2'] = new WP_Importer;
?

After that was able to get it activated and running on multisite, couple issues:

  1. Doesn't import folders of split xml files (the man file copied from WP Importer says it can, but obviously that just got carried over). That's not the end of the world but would be nice feature.

  2. Not importing users/authors (maybe this is a multi site issue). I'm not clear what the equivilent of --authors=create would be with this new importer?

@carosioa

This comment has been minimized.

Copy link

@carosioa carosioa commented Nov 19, 2015

I am also getting the same error that @jb510 is and his fix let me activate and it appears to work but still getting a php notice:

"Notice: Undefined index: wp_import in /Users/angelo/Documents/htdocs/wp-content/plugins/WordPress-Importer-master/plugin.php on line 38"

Also want to echo the users thing, it is not creating users that don't exist and doesn't seem to be assigning properly even if there is a user with the same username already set up on the site I am importing to. If I set --user=username all the posts import as that user but in general when I am doing imports they have posts from lots of different users so it would be nice if it could match usernames automatically if they are already present.

Final thing I noticed is that it seems to skip over all CPTs that are present in the export. For example I am getting [WARNING] Failed to import "Contact form 1": Invalid post type wpcf7_contact_form

Media and posts/pages seem to work pretty well, though.

Great work on this guys, we have been doing a lot of migration work recently and the WP Importer has been a huge pain in my butt, seems like this is a step in the right direction!

@anteksiler

This comment has been minimized.

Copy link

@anteksiler anteksiler commented Nov 23, 2015

I am trying to import using the below code:

$file = get_template_directory() ."/inc/democontent/demo-content.xml";
$importer = new WXR_Importer(array(
    'fetch_attachments' => true,
));
$importer->import($file);

But it's not working.

@rmccue

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@rmccue rmccue commented Nov 25, 2015

@anteksiler Can you clarify what you mean by "it's not working"? That's not enough to go on unfortunately :)

@anteksiler

This comment has been minimized.

Copy link

@anteksiler anteksiler commented Nov 25, 2015

@rmccue Thanks for the reply, as far as I can see there are no posts or media being imported.

@rmccue

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@rmccue rmccue commented Nov 25, 2015

@anteksiler Is this a public WXR file? Happy to test and debug :)

@rmccue

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@rmccue rmccue commented Nov 25, 2015

Oh, actually, you may need a logger instance: try adding $importer->set_logger( new WP_Importer_Logger_CLI() ) just before your ->import line

@anteksiler

This comment has been minimized.

Copy link

@anteksiler anteksiler commented Nov 25, 2015

@rmccue I just tried by adding the above line, but failed to import again. Here is the demo content I am trying to import: http://cl.ly/code/2i3S2O0O2s3a

Also, I am invoking the function using AJAX, not sure if that matters.

@rmccue

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@rmccue rmccue commented Nov 25, 2015

Splitting out into #17. :)

@ssnepenthe

This comment has been minimized.

Copy link

@ssnepenthe ssnepenthe commented Nov 25, 2015

Great work!

I just tried it out on a fresh install of WP 4.4-beta4-35735 with the test data from the codex (http://codex.wordpress.org/Theme_Unit_Test) and am getting a couple of warnings. Not 100% sure if the issue is with the importer or the test data so I figured I should post it here.

[WARNING] Could not find the post parent for "Unicorn Wallpaper" (post #1045)

The parent post id is 1158, title Post Format: Image and it is not being imported at all. The relevant item: http://pastebin.com/GE4vgKF5

The other warnings are almost certainly from problems with the test data (comments pointing to non-existent users) but I will post them anyway in case I am missing something:

[WARNING] Could not find the author for comment #9
[WARNING] Could not find the author for comment #14
[WARNING] Could not find the author for comment #19
[WARNING] Could not find the author for comment #23

Each of these comments has a comment user id of 24783058, author email example@example.org, and author name John Doe, Joe Bloggs or Jane Doe.

@logoscreative

This comment has been minimized.

Copy link

@logoscreative logoscreative commented Dec 5, 2015

When importing, all the posts showed up for me, but the categories and tags didn't import along with them. The old importer worked as expected on the same file. Happy to give any details you need鈥擨 did the whole process a few times just to make sure it wasn't a fluke.

@tevyaw

This comment has been minimized.

Copy link

@tevyaw tevyaw commented Jan 22, 2016

So what's the status on this? A GUI would be really helpful. I'm one of many looking for a replacement for the default Importer, which isn't working correctly. But I'm not comfortable with CLI, and so a WP Admin interface is needed. Happy to send bugs, problems, etc, if there's at least a basic GUI for the rest of us to use.

@altrovideo

This comment has been minimized.

Copy link

@altrovideo altrovideo commented Feb 13, 2016

Hi, first of all thank you for helping us working better :)
I want to help you with my little effort testing it in my local environment.

After activating in WP 4.2.2 with the old importer plugin activated and with debug="true" in wp.config.php, this appears:

Strict Standards: Redefining already defined constructor for class WXR_Parser_Regex in /var/www/wordpress.dev2/www/wp-content/plugins/wordpress-importer/parsers.php on line 408 Strict Standards: Declaration of WP_Import::bump_request_timeout() should be compatible with WP_Importer::bump_request_timeout($val) in /var/www/wordpress.dev2/www/wp-content/plugins/wordpress-importer/wordpress-importer.php on line 38 Notice: Undefined index: wp_import in /var/www/wordpress.dev2/www/wp-content/plugins/WordPress-Importer-master/plugin.php on line 38
without the default importer plugin, after activating your new one , white screen with this msg:

Fatal error: Class 'WP_Import' not found in /var/www/wordpress.dev2/www/wp-content/plugins/WordPress-Importer-master/plugin.php on line 33

@ahmadawais

This comment has been minimized.

Copy link

@ahmadawais ahmadawais commented Apr 17, 2016

@altrovideo
Actually, the new plugin code depends on the old plugin's class named against WP_Import() at line #33 of plugin.php file.

So, one needs to install the old WordPress Importer plugin before trying to install the new one.

@rmccue I think a note about this would go long way :)

Just figured the master and admin-ui branches are different and we don't need the old plugin. Though the master branch does.

This PR #36 might help for now.

@ghost

This comment has been minimized.

Copy link

@ghost ghost commented Apr 19, 2016

@ahmadawais I have just downloaded this plugin and used it on a fresh default untouched local WordPress installation version 4.5 running on XAMPP and it works out of the box.

I have not had to install the personally dreaded old version of the importer.

Ran the WP install and without doing anything else uploaded WordPress Importer Redux like described and then went on to upload wptest.io test data and it worked flawless out of the box.

Well there is one tiny issue but I am not sure if this is due to WordPress Importer Redux or due to wptest.io test data.

@ahmadawais

This comment has been minimized.

Copy link

@ahmadawais ahmadawais commented Apr 19, 2016

@monolux I think @rmccue has merged the two branches.

@jmcbade

This comment has been minimized.

Copy link

@jmcbade jmcbade commented Apr 23, 2016

Just tried to Import Them Unit Test Data. I'm using WP 4.5 and I am on a localhost using MAMP. I click to start and I get a status screen but never any progress.

@ahmadawais

This comment has been minimized.

Copy link

@ahmadawais ahmadawais commented Apr 23, 2016

^Same here.

@rumspeed

This comment has been minimized.

Copy link

@rumspeed rumspeed commented May 9, 2016

I was finally able to test the importer. Overall it is much better than the standard importer and I love the direction it is going and hope I can help out further. Anyway, here are my notes:

Environment: Both the site I created the export from and site I used to run the import were WP v4.5.2. The import site was a fresh install of WP without any content or plugins that create custom post types. So, no new registered post types.

Prior to import

  • Love the drag and drop area for accepting the export file.
  • I'm digging the Import Summary
  • I found the facts about sea lions interesting but not relevant. :)

During Import

  • It sat on "Now Importing" for at least 60 seconds. Then I opened the dashboard in another tab and it started. Not sure if that was related or just a coincidence.
  • Seemed to proceed normally after that. Maybe I just needed to be a bit more patient.

Import Status

  • Import Complete at 89% (see image)
    import_complete_at_89

Verifying Import

  1. Pages/Posts transferred 100%
  2. Status indicated 84/102 transferred. It skipped CPTs that are not registered which is nice because I didn't actually want them. I didn't know it skipped them until I scrolled down through the message log. The UI was a bit confusing because it looked like it didn't actually complete. Maybe a yellow indicator in the status bar for the portion of skipped items. That would fill in the status bar and kick up the percent complete to 100%.
  3. After reviewing the log, it explains the warning: "warning Failed to import "Welcome": Invalid post type wp-help". Again, didn't see that until I scrolled way down to see it.
  4. In addition to posts and pages, the site had 4 Slides, 8 Reviews, and 6 Help Documents. That accounts for all 18 of the missing posts. Having a breakdown of the posts for each CPT would be helpful. Also, some indication of why they were skipped (18 records skipped, see warnings in the log below for details. Again, I like that it skipped them but the final status indicator was at 89% when "Import complete!" was displayed.
  5. Media in posts/pages: Images display properly on posts and the image path is changed following the new site URL. (This was a major pain point from the WP Importer)
  6. Media: one file missing. It was a 3MB SWF. Our site is set at 12MB max. Likely the file type wasn't whitelisted for this site?
  7. warning Could not find the post parent for "Screen Shot 2013-10-24 at 2.16.27 PM" (post #282)
  8. warning Could not update "Patient & Family Services" (post #56) with mapped data
@pipdig

This comment has been minimized.

Copy link

@pipdig pipdig commented May 20, 2016

I've been waiting to try this out once the GUI was created. I just tried it now and I love it! Even my new found sea lion knowledge :)

The only issue I had was that the importer hung at 99% on 2 remaining term imports http://imgur.com/5NljSNz. From what I can tell, the rest of the import was completely successful, but there were three comment warnings:

warning Could not find the author for comment #2
warning Could not find the author for comment #3
warning Could not find the author for comment #5

I was testing with an export created from a "real" wp.com blog with 125mb media. WP4.5.2 on XAMPP

@Flowgram

This comment has been minimized.

Copy link

@Flowgram Flowgram commented Jul 11, 2016

Looks promising :) Great to see this under development.

I imported: 39 posts, 138 media items (over 400MB), 207 users.

I was importing to the main site of a multisite install.

My issues:

  • Post categories didn't come in at all.
  • None of the posts got attached to users. Got many "Could not find the author for" errors.
  • Some of embedded images contained the new correct src URL. Many still had the old one though.
  • When you import again, it should match users in the select drop-down, if they already exist.

Looking forward to seeing this develop.

@asadkn

This comment has been minimized.

Copy link

@asadkn asadkn commented Jul 26, 2016

Just wondering if the web UI was tested on IE/Edge. I noticed it uses EventSource/SSE which isn't available even in the latest Edge version. I didn't find a polyfill under assets. Did I miss something?

@mantismamita

This comment has been minimized.

Copy link

@mantismamita mantismamita commented Sep 2, 2016

Much more informative than the original :) I think there is a huge need for this too as most WordPress Importers have a drag and drop interface (which is impractical when testing needs to be done in several environments) and are often limited in features. Its also fantastic to be able to use via the command line.

I did encounter several problems though mainly with not being able to delete posts and re-import them during testing. I tested on a multisite using multi-network. I agree that matching authors would be a big plus and also a bit more debug information (especially concerning the image import)

@realgeek

This comment has been minimized.

Copy link

@realgeek realgeek commented Sep 14, 2016

I got "Could not find the author for" on all the posts and no categories were assigned. I'm using a site with existing users and categories but no content.

WP-CLI 0.24.1
PHP 5.5.9-1ubuntu4.19 (cli) (built: Jul 28 2016 19:31:33)
sudo -u www-data wp wxr-importer import /tmp/output002.wxr
importer plugin downloaded today (2016-09-14)

@vickinssl

This comment has been minimized.

Copy link

@vickinssl vickinssl commented Oct 3, 2016

Okay, I used this plugin to import a blog with 2500+ posts and 2300+ media attachments into multisite.

First try, I did a trial run and imported it on my development server, and I let it import the users along with the posts.

Second experience, on the operational site, I already had existing users (we are changing over from typical WP-generated user accounts to user accounts generated through our local LDAP with a plugin), so rather than importing the users, I assigned the posts to the correct new user accounts on the system. Everything else was the same.

IT WORKED PERFECTLY BOTH TIMES. OH MY GOD THANKYOUTHANKYOUTHANKYOU. Where do I send your pony, man? You guys definitely earned it.

The only oddity I saw was for some reason the importer seemed to think I had 79 terms when in fact there were only 20 categories and 19 tags defined on the blog. On the first import it told me it only imported 40 of the 79 (close enough); the second import it told me it imported zero of them! But in fact, all of the categories and tags were imported and assigned correctly.

Thanks again, you totally rescued my week.

@cameron707

This comment has been minimized.

Copy link

@cameron707 cameron707 commented Jan 27, 2017

It seemed to hang at the start at 0% but suddenly a whole lot of media items appeared to be uploaded. Not a big deal for those who are patient. Noticing it hang at 15% now as well, with little to no network activity while it's hanging. Hangs for a few minutes on no network activity. There are some files that were already uploaded via previous attempts using the v1 importer. Unsure if that could mess with it. Went from 15% to 87% rather quickly in a matter of seconds. The only warnings I got were some "Could not find post parent" warnings. I think it finished because it says "Import complete" but still the progress is at 87%.

@Siggytron

This comment has been minimized.

Copy link

@Siggytron Siggytron commented Feb 7, 2017

Hi. I'm VERY new to Wordpress but my first assignment at my new job is to migrate some wordpress sites to a localhost. The database was brand new - 4.7.2 - and empty until I started trying to import. I had problems migrating the media files but I don't know enough about wordpress to know why. I had been trying some work-arounds described in forums when I stumbled upon the Importer Redux. I'm running it now. I'll make another post when it's finished but it is taking a LONG time, so I thought I'd post a couple screenshot images. So far, it's been running an hour. You'll see in one image where I added a yellow arrow, it says the import is complete but there is still quite a ways to go. (I have my fingers crossed that the media will import.) So far it seems that the users have not imported. I've been reading other people's comments and it seems perhaps that I should have created the users in my localhost database before starting the import but I'm so new to wordpress I didn't realize that was a necessary step. (Is it supposed to be a necessary step?) The other image is of a warning I received at the top of my screen. I don't know what it means but here it is.
wpimporterredux-importsummary
wpimporterredux-warning

@Siggytron

This comment has been minimized.

Copy link

@Siggytron Siggytron commented Feb 7, 2017

I'll just say as a follow up that I clicked "Visit Website" because I wanted to see what it looked like and it seems I may have stopped the importer from running. On the other hand, I think the importer may have stopped running even though some of the bars had not reached 100%. I'm not sure. A lot of the media files uploaded but the top menu and title image did not - I guess that was what the warning meant.

Still, this is a big improvement from the regular importer which did not import ANY media files. There were also some widgets (Is that what they're called?) in that didn't load. There was an Indiegogo box and a Twitter box and a subscribe to our newsletter box. Again, I'm so new to wordpress I'm not even sure if those are widgets or custom post types. Anyway, they didn't appear.

I hope some of this information is helpful. Good luck on the effort! Gambatte Ne!

@snyggapa

This comment has been minimized.

Copy link

@snyggapa snyggapa commented Feb 21, 2017

Stock importer just fails with timeout so anything here is an improvement.

This managed to import all of the media (although counts seem a bit odd - header claims 899 media items 898/899 whereas the log shows 1403 media items.

What it didn't do however is import any pages - is this intentional? The site I am moving all all page based, no posts at all. will open an issue

Thanks

@SolientArt

This comment has been minimized.

Copy link

@SolientArt SolientArt commented Apr 3, 2017

I just tried this out on a fairly straightforward blog migration, containing data that the standard importer had to import in tiny little chunks. All posts, pages, users, and media imported in a single import. Everything looks exactly like it should up until the media library hits an image that's too big for the server to get a handle on (a 5 meg JPEG); from that point forward all imported media is listed as "unattached."

Oh, and for some reason every post is now "Uncategorized" in addition to its actual categories.

That glitch aside, the plugin seems to work exactly as intended. 馃憤

@pandabrand

This comment has been minimized.

Copy link

@pandabrand pandabrand commented Jul 12, 2017

I need some help! I am trying to import content from an expression engine site, so I am making a .wxr file and using that to import. Using the standard importer plugin, I could get my posts in but no media attachments. I am now trying to use this on and things are worse. None of my categories, tags, or authors are importing AND the media attachments aren't importing. Is there a place where what the correctly formatted .wxr exists? I have about three different versions, I don't understand completely how attachments are supposed to be formatted what as far what is the purpose of the link, guid, and the attachment_url. I'll start digging in the code here but if there is any documentation outside of this(I can't find any) it would very helpful.

I guess I'm not even sure if this plugin is made to handle manually made .wxr files either?

@shivapoudel

This comment has been minimized.

Copy link

@shivapoudel shivapoudel commented Jan 3, 2018

@rmccue Looks promising but is there any promise for the release too :)

@ClaudiuCeia

This comment has been minimized.

Copy link

@ClaudiuCeia ClaudiuCeia commented Feb 6, 2018

Any idea on the release date for a "public beta"? It would be nice to have this available via wpackagist, which requires it to be listed on wordpress.org.

@drzraf

This comment has been minimized.

Copy link

@drzraf drzraf commented Apr 26, 2018

non-bug comment: please don't abandon the project before it get merged into core. Merge (or at least give a look/comment) at the stack of PR

@iamkingsleyf

This comment has been minimized.

Copy link

@iamkingsleyf iamkingsleyf commented Aug 29, 2018

Looks promising but has not been updated for the last 2YEARS.

@TheRefillMan

This comment has been minimized.

Copy link

@TheRefillMan TheRefillMan commented Feb 23, 2019

Thank you, so much for your importer, Joe. It addressed the 504 Gateway timeout error I had been wrestling with for the last 24 hours (something six other more "whiz-baang" "up-to-date" importers didn't do!) Thank you, again!

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
You can鈥檛 perform that action at this time.