New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

SemcGenericUxpRes.apk from Xperia Z 4.3 does not decompile #688

Closed
iBotPeaches opened this Issue Mar 18, 2015 · 14 comments

Comments

Projects
None yet
1 participant
@iBotPeaches
Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Original issue 578 created by makko.ook on 2013-12-23T10:12:46.000Z:

What steps will reproduce the problem?

  1. apktool if framework-res.apk
  2. apktool d SemcGenericUxpRes.apk or apktool if SemcGenericUxpRes.apk

What is the expected output? What do you see instead?

Testing the SemcGenericUxpRes.apk from 4.2 works well, but the one from 4.3 gives following error:

I: Using Apktool 2.0.0-Beta8 on SemcGenericUxpRes.apk
I: Loading resource table...
Exception in thread "main" brut.androlib.AndrolibException: Multiple types: <empty>
at brut.androlib.res.data.ResPackage.addType(ResPackage.java:172)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.readType(ARSCDecoder.java:131)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.readPackage(ARSCDecoder.java:109)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.readTable(ARSCDecoder.java:81)
at brut.androlib.res.decoder.ARSCDecoder.decode(ARSCDecoder.java:49)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.getResPackagesFromApk(AndrolibResources.java:603)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.loadMainPkg(AndrolibResources.java:74)
at brut.androlib.res.AndrolibResources.getResTable(AndrolibResources.java:66)
at brut.androlib.Androlib.getResTable(Androlib.java:49)
at brut.androlib.ApkDecoder.decode(ApkDecoder.java:93)
at brut.apktool.Main.cmdDecode(Main.java:169)
at brut.apktool.Main.main(Main.java:85)

What version of the product are you using? On what operating system?

Windows 7 x64, Java 7, compiled newest apktool from your github, but it also fails for 2.0.0-Beta7 and 1.5.2

Please provide any additional information below.

Can't attach framework-res.apk, because it's to big, but you can reproduce error without it.

Thanks for your help ;-)

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #1 originally posted by makko.ook on 2013-12-23T10:13:45.000Z:

Attachment failed -.-

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #1 originally posted by makko.ook on 2013-12-23T10:13:45.000Z:

Attachment failed -.-

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #2 originally posted by Rick@eboyer.net on 2013-12-27T12:07:57.000Z:

Same issue with SemcGenericUxpRes.apk for ZL 4.3

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #2 originally posted by Rick@eboyer.net on 2013-12-27T12:07:57.000Z:

Same issue with SemcGenericUxpRes.apk for ZL 4.3

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #3 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-03T22:42:56.000Z:

type 7 configCount=0 entryCount=0
type 9 configCount=0 entryCount=0

Has two types with 0 ResSpecs in it. Never seen this before. Can easily skip if "" need to do some more research why this happens though, before I make this change.

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #3 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-03T22:42:56.000Z:

type 7 configCount=0 entryCount=0
type 9 configCount=0 entryCount=0

Has two types with 0 ResSpecs in it. Never seen this before. Can easily skip if "" need to do some more research why this happens though, before I make this change.

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #4 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-03T22:49:23.000Z:

I think I've fixed this, but I don't have all the frameworks from this ROM.

Can you upload all the apk's in /system/framework/*.apk ?

I need to test my fix.

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #4 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-03T22:49:23.000Z:

I think I've fixed this, but I don't have all the frameworks from this ROM.

Can you upload all the apk's in /system/framework/*.apk ?

I need to test my fix.

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #5 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-04T23:21:15.000Z:

http://pastebin.com/r0ymmXKN

I believe this will fix, but not sure yet. Attaching patch file before I forget.

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #5 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-04T23:21:15.000Z:

http://pastebin.com/r0ymmXKN

I believe this will fix, but not sure yet. Attaching patch file before I forget.

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #6 originally posted by makko.ook on 2014-01-05T09:40:41.000Z:

Hey,

I have uploaded framework-res.apk und SemcGenericUxpRes.apk again from this rom. Should be eniugh for you to test the fix. http://www.sendspace.com/file/rm6gbv

And something really interesting: It seems like Sony has fixed the bug in newer firmware versions. Look at the SemcGenericUxpRes.apk from the 4.3 update for Xperia Z1: Should be the same SemcGenericUxpRes.apk like the one from Z, but this one decompiles fine. I've attached these files also for diff. http://www.sendspace.com/file/cw2uot

Will test your fix later.

Thanks for help ;-)

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #6 originally posted by makko.ook on 2014-01-05T09:40:41.000Z:

Hey,

I have uploaded framework-res.apk und SemcGenericUxpRes.apk again from this rom. Should be eniugh for you to test the fix. http://www.sendspace.com/file/rm6gbv

And something really interesting: It seems like Sony has fixed the bug in newer firmware versions. Look at the SemcGenericUxpRes.apk from the 4.3 update for Xperia Z1: Should be the same SemcGenericUxpRes.apk like the one from Z, but this one decompiles fine. I've attached these files also for diff. http://www.sendspace.com/file/cw2uot

Will test your fix later.

Thanks for help ;-)

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #7 originally posted by makko.ook on 2014-01-05T16:45:03.000Z:

Really nice, your fix seems to work ...

I: Using Apktool 2.0.0-Beta8 on SemcGenericUxpRes.apk
I: Loading resource table...
W: Multiple types detected! ignored!
I: Loading resource table...
W: Multiple types detected! ignored!
I: Decoding AndroidManifest.xml with resources...
I: Loading resource table from file: C:\Users\Marco\apktool\framework\1.apk
I: Regular manifest package...
I: Decoding file-resources...
I: Decoding values / XMLs...
I: Baksmaling...
I: Copying assets and libs...
I: Copying unknown files/dir...
I: Copying original files...

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #7 originally posted by makko.ook on 2014-01-05T16:45:03.000Z:

Really nice, your fix seems to work ...

I: Using Apktool 2.0.0-Beta8 on SemcGenericUxpRes.apk
I: Loading resource table...
W: Multiple types detected! ignored!
I: Loading resource table...
W: Multiple types detected! ignored!
I: Decoding AndroidManifest.xml with resources...
I: Loading resource table from file: C:\Users\Marco\apktool\framework\1.apk
I: Regular manifest package...
I: Decoding file-resources...
I: Decoding values / XMLs...
I: Baksmaling...
I: Copying assets and libs...
I: Copying unknown files/dir...
I: Copying original files...

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #8 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-06T12:41:05.000Z:

http://code.google.com/p/android-apktool/source/detail?r=559a3024ccd0bc4655b86bdc36364718209fb724&name=wip-2.0

Fixed checked-in.

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #8 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-06T12:41:05.000Z:

http://code.google.com/p/android-apktool/source/detail?r=559a3024ccd0bc4655b86bdc36364718209fb724&name=wip-2.0

Fixed checked-in.

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #9 originally posted by vshl.khedkar on 2014-01-11T18:17:59.000Z:

which apktool version has this issue fixed? I am facing the same problem. Someone please give me a link to download the working apktool

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #9 originally posted by vshl.khedkar on 2014-01-11T18:17:59.000Z:

which apktool version has this issue fixed? I am facing the same problem. Someone please give me a link to download the working apktool

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #10 originally posted by silverbios1 on 2014-01-24T15:38:17.000Z:

status:fixed!!!?
anyone plz help how to fix!!!?
tnx

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #10 originally posted by silverbios1 on 2014-01-24T15:38:17.000Z:

status:fixed!!!?
anyone plz help how to fix!!!?
tnx

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #11 originally posted by 123kongaz2 on 2014-01-27T08:05:50.000Z:

plz release apktool version fixed Issue 578 :'(
i don't know fix this problem

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #11 originally posted by 123kongaz2 on 2014-01-27T08:05:50.000Z:

plz release apktool version fixed Issue 578 :'(
i don't know fix this problem

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #12 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-27T16:17:37.000Z:

Please stop responding to this bug. All project members receive an email for every comment. The fix was checked in. Feel free to build it from source. The next beta / release-candidate of apktool 2.x will have this fix.

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #12 originally posted by connor.tumbleson on 2014-01-27T16:17:37.000Z:

Please stop responding to this bug. All project members receive an email for every comment. The fix was checked in. Feel free to build it from source. The next beta / release-candidate of apktool 2.x will have this fix.

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #13 originally posted by vshl.khedkar on 2014-01-27T17:49:13.000Z:

Sorry for that, I thought you have already made it

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #13 originally posted by vshl.khedkar on 2014-01-27T17:49:13.000Z:

Sorry for that, I thought you have already made it

@iBotPeaches

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@iBotPeaches

iBotPeaches Mar 18, 2015

Owner

Comment #14 originally posted by drno5068 on 2014-02-02T11:53:53.000Z:

Hi connor.

Not to be pushy but do you have an eta for the next release? There are a ton of Sony users that would appreciate it. I would compile it myself if I had the slightest idea. Donation waiting.

Owner

iBotPeaches commented Mar 18, 2015

Comment #14 originally posted by drno5068 on 2014-02-02T11:53:53.000Z:

Hi connor.

Not to be pushy but do you have an eta for the next release? There are a ton of Sony users that would appreciate it. I would compile it myself if I had the slightest idea. Donation waiting.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment