Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

MATEKF411 target doesn't work for F411-based Eachine Tyro79 quad, please fix or add separate target #4863

Closed
georgie3 opened this issue Jun 22, 2019 · 6 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@georgie3
Copy link

commented Jun 22, 2019

Current Behavior

MATEKF411 target doesn't work on F411-based Eachine Tyro79. After flashing iNav the board boots and the LED blinks slowly then rapidly over and over, all communication fails. Betaflight MATEKF411 target works fine.

Desired Behavior

Please add support for the custom STM32F411-based Eachine Tyro79 FC.

Suggested Solution

Could just need a tweak to the MATEKF411 target, or could be a separate target. I'm a developer and could help, but I'd have to painfully compare the iNav and Betaflight F411 implementations and try things until it boots properly. I can help testing.

Who does this impact? Who is this for?

Tyro79 flyers who find Betaflight boring and love iNav :)

Additional context

@issue-label-bot

This comment has been minimized.

Copy link

commented Jun 22, 2019

Issue-Label Bot is automatically applying the label BUG to this issue, with a confidence of 0.55. Please mark this comment with 👍 or 👎 to give our bot feedback!

Links: app homepage, dashboard and code for this bot.

@issue-label-bot issue-label-bot bot added the BUG label Jun 22, 2019

@digitalentity

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Jun 22, 2019

Suspect that they use the different gyro chip. Can you provide Betaflight's status command output?

@digitalentity digitalentity added this to the 2.3 milestone Jun 22, 2019

@georgie3

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Jun 22, 2019

Thanks for the quick response... yes it's definitely a different gyro/acc chip, ICM20602. Here's Betaflight 4.0.3 status output:

MCU F411 Clock=96MHz (PLLP-HSE), Vref=3.26V, Core temp=31degC
Stack size: 2048, Stack address: 0x2001fff0
Config size: 3000, Max available config: 16384
GYRO=ICM20602, ACC=ICM20602
System Uptime: 41 seconds, Current Time: 2019-06-22T19:00:28.205+00:00
CPU:14%, cycle time: 126, GYRO rate: 7936, RX rate: 33, System rate: 9
Voltage: 1 * 0.01V (0S battery - NOT PRESENT)
I2C Errors: 3
Arming disable flags: RXLOSS ANGLE CLI MSP

@digitalentity

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Jun 22, 2019

Try this firmware (it includes drivers for MPU6500/ICM20602 gyro and should work if it's connected the same way):

inav_2.2.0_MATEKF411.hex.zip

@georgie3

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Jun 23, 2019

Awesome, this works. Gyro and acc behave normally in configurator sensor graphs and 3D OpenGL view. I can't flight test yet because I'm still waiting for a receiver that fits in my Tyro79, but all looks good... motors run in test mode.

@digitalentity

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Jun 23, 2019

Good, closing this then

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.