Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

No such file or directory - _deploy #334

Closed
srid opened this Issue Dec 20, 2011 · 7 comments

Comments

Projects
None yet
4 participants
@srid
Copy link

srid commented Dec 20, 2011

i did rake generate, then rake deploy is totally broken for me:

rake deploy
(in /Users/sridharr/code/srid.github.com)
## Deploying branch to Github Pages 

## copying public to _deploy
usage: cp [-R [-H | -L | -P]] [-fi | -n] [-apvX] source_file target_file
       cp [-R [-H | -L | -P]] [-fi | -n] [-apvX] source_file ... target_directory
cd _deploy
rake aborted!
No such file or directory - _deploy
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/fileutils.rb:121:in `chdir'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/fileutils.rb:121:in `cd'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:1092:in `cd'
/Users/sridharr/code/srid.github.com/Rakefile:231:in `block in <top (required)>'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:634:in `call'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:634:in `block in execute'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:629:in `each'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:629:in `execute'
/Users/sridharr/code/srid.github.com/Rakefile:201:in `block in <top (required)>'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:634:in `call'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:634:in `block in execute'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:629:in `each'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:629:in `execute'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:595:in `block in invoke_with_call_chain'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/monitor.rb:201:in `mon_synchronize'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:588:in `invoke_with_call_chain'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:581:in `invoke'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2041:in `invoke_task'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2019:in `block (2 levels) in top_level'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2019:in `each'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2019:in `block in top_level'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2058:in `standard_exception_handling'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:2013:in `top_level'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/1.9.1/rake.rb:1992:in `run'
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/bin/rake:31:in `<main>'
@srid

This comment has been minimized.

Copy link
Author

srid commented Dec 20, 2011

FWIW, there ./public directory containing the generated files. But no ./_deploy

@srid

This comment has been minimized.

Copy link
Author

srid commented Dec 20, 2011

It's been months since I merged with upstream. After the merge, rake generate failed:

rake generate
(in /Users/sridharr/code/srid.github.com)
## Generating Site with Jekyll
unchanged sass/screen.scss
Configuration from /Users/sridharr/code/srid.github.com/_config.yml
Building site: source -> public
/usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/jekyll-0.11.0/lib/jekyll/convertible.rb:27:in `read': No such file or directory - /Users/sridharr/code/srid.github.com/source/_includes/custom/category_feed.xml (Errno::ENOENT)
    from /usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/jekyll-0.11.0/lib/jekyll/convertible.rb:27:in `read_yaml'
    from /Users/sridharr/code/srid.github.com/plugins/category_generator.rb:66:in `initialize'
    from /Users/sridharr/code/srid.github.com/plugins/category_generator.rb:97:in `new'
    from /Users/sridharr/code/srid.github.com/plugins/category_generator.rb:97:in `write_category_index'
    from /Users/sridharr/code/srid.github.com/plugins/category_generator.rb:109:in `block in write_category_indexes'
    from /Users/sridharr/code/srid.github.com/plugins/category_generator.rb:108:in `each'
    from /Users/sridharr/code/srid.github.com/plugins/category_generator.rb:108:in `write_category_indexes'
    from /Users/sridharr/code/srid.github.com/plugins/category_generator.rb:127:in `generate'
    from /usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/jekyll-0.11.0/lib/jekyll/site.rb:184:in `block in generate'
    from /usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/jekyll-0.11.0/lib/jekyll/site.rb:183:in `each'
    from /usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/jekyll-0.11.0/lib/jekyll/site.rb:183:in `generate'
    from /usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/jekyll-0.11.0/lib/jekyll/site.rb:39:in `process'
    from /usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/gems/1.9.1/gems/jekyll-0.11.0/bin/jekyll:250:in `<top (required)>'
    from /usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/gems/1.9.1/bin/jekyll:19:in `load'
    from /usr/local/Cellar/ruby/1.9.2-p290/lib/ruby/gems/1.9.1/bin/jekyll:19:in `<main>'
@imathis

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

imathis commented Dec 20, 2011

I assume you're trying to deploy with Github pages. In that case you should run the rake setup_github_pages command. That will create your deploy directory and set up your blog for deployment to Github. The docs for that are here: http://octopress.org/docs/deploying/github/

@srid

This comment has been minimized.

Copy link
Author

srid commented Dec 20, 2011

Strange. I did try in vain to setup_github_pages on my macbook. But it worked on the iMac.

I hope the new CLI will ease this workflow a bit. :-)

@imathis

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

imathis commented Dec 20, 2011

If you're running this on two machines, you'll need to run that command on both since the _deploy directory isn't checked in to git. Glad you got it running.

@imathis imathis closed this Dec 20, 2011

@faywong

This comment has been minimized.

Copy link

faywong commented Feb 25, 2014

If you're running this on two machines, you'll need to run that command on both since the _deploy directory isn't checked in to git. Glad you got it running.
It works for me.

@hbin

This comment has been minimized.

Copy link

hbin commented May 19, 2014

+1 works for me

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.