xdelta3 fails to decode on block device #149

Closed
GoogleCodeExporter opened this Issue Mar 24, 2015 · 4 comments

Comments

Projects
None yet
1 participant
@GoogleCodeExporter
I'm trying to use xdelta3 to bring a remote block device into sync with a local 
one. I'm able to easily generate a xdelta3 patch file using the command:

xdelta3 -e -B 33554432 -v -9 -I 0 -s /dev/loop5p2 /dev/loop4p2 patch.xd3

However, when I try to decode on the remote system using the following command:

xdelta3 -v -d -B 33554432 -s /dev/sda2 patch.xd3 /dev/sda3

I get the following error:

xdelta3: non-seekable source in decode: XD3_INTERNAL

As I understand it, this is caused by not having a large enough buffer. 
However, my -B argument is equal to the creator of the patch. In fact, I can 
double that size and it still won't work.

Original issue reported on code.google.com by da...@fivepmtechnology.com on 17 Oct 2012 at 3:09

@GoogleCodeExporter

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@GoogleCodeExporter

GoogleCodeExporter Mar 24, 2015

This happens to me, too, when decoding to a plain file but using a fifo as 
source. It stops with the same error after outputting 9395240960 bytes. When 
replacing the fifo source by a plain file source the same vcdiff decodes 
properly (approx. 40 GB).

Original comment by Arno1...@gmail.com on 19 Oct 2012 at 4:35

This happens to me, too, when decoding to a plain file but using a fifo as 
source. It stops with the same error after outputting 9395240960 bytes. When 
replacing the fifo source by a plain file source the same vcdiff decodes 
properly (approx. 40 GB).

Original comment by Arno1...@gmail.com on 19 Oct 2012 at 4:35

@GoogleCodeExporter

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@GoogleCodeExporter

GoogleCodeExporter Mar 24, 2015

Thanks.  Someone sent me a script that alleges to reproduce this for me, so I 
should be able to figure it out.

Original comment by josh.mac...@gmail.com on 5 Nov 2012 at 7:13

  • Changed state: Started
Thanks.  Someone sent me a script that alleges to reproduce this for me, so I 
should be able to figure it out.

Original comment by josh.mac...@gmail.com on 5 Nov 2012 at 7:13

  • Changed state: Started
@GoogleCodeExporter

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@GoogleCodeExporter

GoogleCodeExporter Mar 24, 2015

I believe this is fixed in SVN 375.
Thanks.

Original comment by josh.mac...@gmail.com on 12 Nov 2012 at 8:39

I believe this is fixed in SVN 375.
Thanks.

Original comment by josh.mac...@gmail.com on 12 Nov 2012 at 8:39

@GoogleCodeExporter

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@GoogleCodeExporter

GoogleCodeExporter Mar 24, 2015

I'm marking this closed with the release of 3.0.5. Let me know if anything 
doesn't work as expected. Thanks. Josh

Original comment by josh.mac...@gmail.com on 13 Nov 2012 at 6:20

  • Changed state: Fixed
I'm marking this closed with the release of 3.0.5. Let me know if anything 
doesn't work as expected. Thanks. Josh

Original comment by josh.mac...@gmail.com on 13 Nov 2012 at 6:20

  • Changed state: Fixed
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment