Android: select menus stop working after page transition #2926

Closed
muxa opened this Issue Nov 4, 2011 · 8 comments

Comments

Projects
None yet
5 participants

muxa commented Nov 4, 2011

Native select options don't appear after transitioned to another page.

Tested on Android 2.2.2 and 2.3.3 (using Galaxy S - YP-G70 and GT-I9000 respectively)

Here is a test that demonstrates that: http://jsbin.com/emuhup/18
I am using latest test js+css from http://jquerymobile.com/test/

muxa commented Nov 4, 2011

As a workaround i've disabled transitions for Android devices for now:

        $(document).bind("mobileinit", function(){
           $.extend($.mobile, {
              defaultPageTransition : navigator.userAgent.indexOf('Android') >= 0 ? "none" : "slide"
             });
        }); 
Contributor

samatjain commented Nov 4, 2011

Confirming; native select options don't work for me either on a T-Mobile G2 w/ CyanogenMod 7.1 (Android 2.3.7).

Contributor

toddparker commented Nov 4, 2011

I think this is just a syntax issue, at least in that demo page. The first and second select menus both have the same id: select-choice-0. This will make things go kablooey (to use a technical term).

Does this bin work after I fixed the duplicate IDs:
http://jsbin.com/emuhup/28/

Contributor

samatjain commented Nov 5, 2011

Does this bin work after I fixed the duplicate IDs:
http://jsbin.com/emuhup/28/

Doesn't work for me (Android 2.3.7).

Both test cases, however, do work in Firefox Mobile Aurora 9 for Android.

muxa commented Nov 6, 2011

Unfortunately I don't have access to those devices at the moment.
Can somebody please test this one http://jsbin.com/emuhup/29 (#28 had the same id for select boxes on page 1 and page 3, so i corrected it)

Contributor

samatjain commented Nov 7, 2011

Can somebody please test this one http://jsbin.com/emuhup/29 (#28 had the same id for select boxes on page 1 and page 3, so i corrected it)

Still broken for me.

@ghost ghost assigned gseguin Nov 7, 2011

@ghost

ghost commented Nov 7, 2011

Tried on my HTC Desire HD, dosen't work for me either

Contributor

Wilto commented Nov 8, 2011

Issue moved to #2066

@Wilto Wilto closed this Nov 8, 2011

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment