New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Adding directories to Gem.path doesn't work with 9.2.0.0 #5269

Open
pajswigger opened this Issue Aug 1, 2018 · 3 comments

Comments

Projects
None yet
4 participants
@pajswigger

pajswigger commented Aug 1, 2018

Environment

  • JRuby 9.2.0.0

Expected Behavior

JRuby 9.1.17.0 works as expected:

Pauls-Mac-Pro:gems paul$ java -jar ~/jruby-complete-9.1.17.0.jar
Gem.path.unshift('/Users/paul/gems')
require 'find_a_port'

[no error messages]

Actual Behavior

Pauls-Mac-Pro:gems paul$ java -jar ~/jruby-complete-9.2.0.0.jar
Gem.path.unshift('/Users/paul/gems')
require 'find_a_port'
LoadError: no such file to load -- find_a_port
  require at org/jruby/RubyKernel.java:970
  require at uri:classloader:/META-INF/jruby.home/lib/ruby/stdlib/rubygems/core_ext/kernel_require.rb:59
   <main> at -:2

If you specify the path using the GEM_PATH environment variable it works correctly on 9.2.

@headius

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@headius

headius Aug 16, 2018

Member

Huh, this is unexpected. We ship a standard copy of RubyGems in JRuby, so I have no theories as to why this is suddenly not working. Did RubyGems break it perhaps?

[] ~/projects/jruby $ rvm jruby-9.1.17.0 do gem -v
2.6.14.1

[] ~/projects/jruby $ rvm jruby-9.2.0.0 do gem -v
2.7.6

[] ~/projects/jruby $ jruby -v
jruby 9.2.1.0-SNAPSHOT (2.5.0) 2018-08-15 1ffc9ba Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM 25.181-b13 on 1.8.0_181-b13 +jit [darwin-x86_64]

[] ~/projects/jruby $ gem -v
2.7.6

You might also test with JRuby master using our [snapshot build] but I would be surprised if it is fixed there.

Member

headius commented Aug 16, 2018

Huh, this is unexpected. We ship a standard copy of RubyGems in JRuby, so I have no theories as to why this is suddenly not working. Did RubyGems break it perhaps?

[] ~/projects/jruby $ rvm jruby-9.1.17.0 do gem -v
2.6.14.1

[] ~/projects/jruby $ rvm jruby-9.2.0.0 do gem -v
2.7.6

[] ~/projects/jruby $ jruby -v
jruby 9.2.1.0-SNAPSHOT (2.5.0) 2018-08-15 1ffc9ba Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM 25.181-b13 on 1.8.0_181-b13 +jit [darwin-x86_64]

[] ~/projects/jruby $ gem -v
2.7.6

You might also test with JRuby master using our [snapshot build] but I would be surprised if it is fixed there.

@dennis-d

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@dennis-d

dennis-d Aug 17, 2018

@headius where can I get a snapshot build?

dennis-d commented Aug 17, 2018

@headius where can I get a snapshot build?

@kares

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@kares

kares Aug 24, 2018

Member

@dennis-d http://jruby.org/nightly (Development)

not sure how to reproduce this one successfully on 9.1.17.0 - trying to manually add Gem.path doesn't really work, any hints what I am missing out? thinking this might be the root cause for jruby/warbler#432

Member

kares commented Aug 24, 2018

@dennis-d http://jruby.org/nightly (Development)

not sure how to reproduce this one successfully on 9.1.17.0 - trying to manually add Gem.path doesn't really work, any hints what I am missing out? thinking this might be the root cause for jruby/warbler#432

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment