New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Ubiquity UniFi Switches showing Wrong uptime #4470

Closed
TyShawn76 opened this Issue Sep 16, 2016 · 6 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@TyShawn76

TyShawn76 commented Sep 16, 2016

I just added two Unifi Switches to my network and LibreNMS is showing the wrong uptime for the switches. Ob..... is showing the correct uptime along with the SNMP walk showing the right uptime. When I add the device as brand-new it shows up fine for a duration of time but after a little bit it changes and adds about 150 days to the uptime.

Version 4eb8960 - Fri Sep 16 2016 05:56:24 GMT-0400
DB Schema #133
Apache 2.4.10 (Raspbian)
PHP 5.6.24-0+deb8u1
MySQL 10.0.26-MariaDB-0+deb8u1
RRDtool 1.4.8

1so.3.6.1.2.1.1.1.0 = STRING: "USW-24P-250, 3.7.17.5220, Linux 3.6.5"
iso.3.6.1.2.1.1.2.0 = OID: iso.3.6.1.4.1.4413
iso.3.6.1.2.1.1.3.0 = Timeticks: (25677000) 2 days, 23:19:30.00
iso.3.6.1.2.1.1.4.0 = ""
iso.3.6.1.2.1.1.5.0 = STRING: "CoreSwitch-US-24-250W"
iso.3.6.1.2.1.1.6.0 = ""
iso.3.6.1.2.1.1.7.0 = INTEGER: 2
screen shot 2016-09-16 at 5 14 55 pm

Obs. screenshot removed /Rosiak

@crcro

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@crcro

crcro Sep 17, 2016

Contributor

i think that it is a bug in the firmware? polling for snmpEngineTime.0 returns that strange value (on 2 edgeswitches that i could test, running 1.6.0 firmware) but the sysUpTime.0 return the correct value on my case (49 days)

Contributor

crcro commented Sep 17, 2016

i think that it is a bug in the firmware? polling for snmpEngineTime.0 returns that strange value (on 2 edgeswitches that i could test, running 1.6.0 firmware) but the sysUpTime.0 return the correct value on my case (49 days)

@TyShawn76

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TyShawn76

TyShawn76 Sep 17, 2016

These switches are the Unifi switch line, not the Edgeswitch line. But it is strange that you see it there. I am also lost as to how Obser..... able to gather the correct info thats what has my mind blown.

TyShawn76 commented Sep 17, 2016

These switches are the Unifi switch line, not the Edgeswitch line. But it is strange that you see it there. I am also lost as to how Obser..... able to gather the correct info thats what has my mind blown.

@crcro crcro referenced this issue Sep 17, 2016

Merged

fix: ubnt bad edgeswitch uptime #4473

2 of 2 tasks complete
@crcro

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@crcro

crcro Sep 17, 2016

Contributor

pushed some changes to ignore snmpEngineTime as valid uptime for ubnt

Contributor

crcro commented Sep 17, 2016

pushed some changes to ignore snmpEngineTime as valid uptime for ubnt

@TyShawn76

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TyShawn76

TyShawn76 Sep 17, 2016

I did a sudo ./daily.sh but no new update any idea how long before I can test the change?

TyShawn76 commented Sep 17, 2016

I did a sudo ./daily.sh but no new update any idea how long before I can test the change?

@crcro

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@crcro

crcro Sep 17, 2016

Contributor

it is still under Pull request, not merged into the master branch.
You can edit the file manually based on diff or wait for the merge to be done.

Contributor

crcro commented Sep 17, 2016

it is still under Pull request, not merged into the master branch.
You can edit the file manually based on diff or wait for the merge to be done.

@laf laf closed this in #4473 Sep 18, 2016

laf added a commit that referenced this issue Sep 18, 2016

fix: ubnt bad edgeswitch uptime #4470
fix: ubnt bad edgeswitch uptime #4470
@TyShawn76

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TyShawn76

TyShawn76 Sep 18, 2016

Thanks guys verified this is also fixed on the Unifi switch side too.

TyShawn76 commented Sep 18, 2016

Thanks guys verified this is also fixed on the Unifi switch side too.

@lock lock bot locked as resolved and limited conversation to collaborators May 19, 2018

Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.