QNAP Sensors description missing and default thresholds not set, #4586

Closed
zamolxe opened this Issue Sep 25, 2016 · 6 comments

Projects

None yet

3 participants

@zamolxe
zamolxe commented Sep 25, 2016

DO NOT DELETE THIS INFORMATION.

Please read this information carefully.

  • Is your install up to date? Updating your install
    Please do not submit an issue if your install is not up to date within the last 24 hours or on a stable monthly release.
  • Please include all of the information between the ==================================== section of ./validate.php.
  • If you would like us to add a new device then please provide the information asked for here
  • Please provide as much detail as possible.

QNAP snmp sensor description is missing and default thresholds for max and min are 0,
causing alerts to be issued for hdd temps and fan speeds.
HW: QNAP TS-659
OS: QTS-4.2.0 (2016-03-11)

http://pastebin.com/JKjYXzhc

@laf
Member
laf commented Sep 25, 2016

Can you show a screenshot of where you mean for the description?

@laf laf added the Needs-Info label Sep 25, 2016
@zamolxe
zamolxe commented Sep 25, 2016

You have below attached the screenshot's...
Let me know if you need more info.

screen shot 2016-09-25 at 23 17 01

screen shot 2016-09-25 at 23 16 39

@crcro
Contributor
crcro commented Sep 25, 2016

qnap doesn't return anything for temperature low/high warning.
sensors are added with 0, checking this out on my qnap

@zamolxe
zamolxe commented Sep 25, 2016

I've noticed this by snmpwalking the qnap. I was assuming that some defaults can be "guessed" by default. Anyway could be nice to get some description of the sensors at least, since that's provided by snmp.

@crcro
Contributor
crcro commented Sep 25, 2016 edited

i saw that also, writing fix right now :)

@zamolxe
zamolxe commented Sep 25, 2016

Great! Highly appreciated 👍

@crcro crcro referenced this issue Sep 25, 2016
Merged

fix: qnap temperature sensors #4588

2 of 2 tasks complete
@laf laf closed this in #4588 Oct 11, 2016
@laf laf added a commit that referenced this issue Oct 11, 2016
@crcro @laf crcro + laf fix: qnap temperature sensors #4586 a7489e2
@worton worton added a commit to worton/librenms that referenced this issue Oct 11, 2016
@crcro @worton crcro + worton fix: qnap temperature sensors #4586 56f441e
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment