AKCP Environmental monitor missing graphs and icon #5396

Closed
eajohnson70 opened this Issue Jan 11, 2017 · 9 comments

Projects

None yet

3 participants

@eajohnson70
eajohnson70 commented Jan 11, 2017 edited

DO NOT DELETE THIS INFORMATION.

Please read this information carefully.

GitHub issues is for feature requests or bugs, please do not post issues asking for help or how to do X, Y or Z.
You can use our irc channel ##librenms on freenode to ask questions or our community site.

Please confirm each of the sections below by putting an x in the box like [x].

  • Is your install up to date? Updating your install
    Please do not submit an issue if your install is not up to date within the last 24 hours or on a stable monthly release.
  • Please include all of the information between the ==================================== section of ./validate.php which you can run from the cli.
  • Unless your issue is for a WebUI fix or feature then please provide ALL info asked for here.
  • Please provide as much detail as possible.

Our AKCP sensorProbe4 is no longer displaying graphs as of an update on 2017-01-06 01:01:19

Recent events on this device:

2017-01-08 19:03:15 Device Icon changed generic => generic.png
2017-01-06 01:01:20 Sensor Deleted: temperature akcp 0 SE Temperature
2017-01-06 01:01:20 Sensor Deleted: temperature akcp 1 SW Temperature
2017-01-06 01:01:20 Sensor Deleted: temperature akcp 2 NW Temperature
2017-01-06 01:01:20 Sensor Deleted: temperature akcp 3 NE Temperature
2017-01-06 01:01:20 Sensor Deleted: humidity akcp 0 SE Humidity
2017-01-06 01:01:20 Sensor Deleted: humidity akcp 1 SW Humidity
2017-01-06 01:01:20 Sensor Deleted: humidity akcp 2 NW Humidity
2017-01-06 01:01:20 Sensor Deleted: humidity akcp 3 NE Humidity
2017-01-06 01:01:19 Device OS changed akcp => generic

Component Version
LibreNMS e95772e
DB Schema 153
PHP 5.6.29
MySQL 5.5.48
RRDTool 1.3.8
SNMP NET-SNMP 5.5
@laf
Member
laf commented Jan 11, 2017

You've not provided the info in point 3.

@eajohnson70
@Rosiak
Contributor
Rosiak commented Jan 11, 2017
./discovery.php -h HOSTNAME -d -m os
./poller.php -h HOSTNAME -r -f -d -m os
snmpbulkwalk -OUneb -v2c -c COMMUNITY HOSTNAME .
@eajohnson70
eajohnson70 commented Jan 11, 2017 edited
@eajohnson70

snmpbulkwalk: Cannot send V2 PDU on V1 session

@eajohnson70

Looks like this happened before with an update and was remedied days later:

Eventlog entries
2017-01-12 05:29:44 System Device type changed environment => server
2017-01-08 19:03:15 System Device Icon changed generic => generic.png
2017-01-06 01:01:20 System Sensor Deleted: temperature akcp 0 SE Temperature
2017-01-06 01:01:20 System Sensor Deleted: temperature akcp 1 SW Temperature
2017-01-06 01:01:20 System Sensor Deleted: temperature akcp 2 NW Temperature
2017-01-06 01:01:20 System Sensor Deleted: temperature akcp 3 NE Temperature
2017-01-06 01:01:20 System Sensor Deleted: humidity akcp 0 SE Humidity
2017-01-06 01:01:20 System Sensor Deleted: humidity akcp 1 SW Humidity
2017-01-06 01:01:20 System Sensor Deleted: humidity akcp 2 NW Humidity
2017-01-06 01:01:20 System Sensor Deleted: humidity akcp 3 NE Humidity
2017-01-06 01:01:19 System Device OS changed akcp => generic
2017-01-06 01:01:19 System Device Icon changed akcp => generic
2017-01-01 13:01:45 System Sensor Added: humidity akcp 1 SW Humidity
2017-01-01 13:01:45 System Sensor Added: humidity akcp 2 NW Humidity
2017-01-01 13:01:45 System Sensor Added: humidity akcp 3 NE Humidity
2017-01-01 13:01:44 System Sensor Added: temperature akcp 2 NW Temperature
2017-01-01 13:01:44 System Sensor Added: temperature akcp 3 NE Temperature
2017-01-01 13:01:44 System Sensor Added: humidity akcp 0 SE Humidity
2017-01-01 13:01:43 System Sensor Added: temperature akcp 0 SE Temperature
2017-01-01 13:01:43 System Sensor Added: temperature akcp 1 SW Temperature
2017-01-01 13:01:42 System Device Icon changed generic => akcp
2016-12-29 00:55:55 System Sensor Deleted: temperature akcp 0 SE Temperature
2016-12-29 00:55:55 System Sensor Deleted: temperature akcp 1 SW Temperature
2016-12-29 00:55:55 System Sensor Deleted: temperature akcp 2 NW Temperature
2016-12-29 00:55:55 System Sensor Deleted: temperature akcp 3 NE Temperature
2016-12-29 00:55:55 System Sensor Deleted: humidity akcp 0 SE Humidity
2016-12-29 00:55:55 System Sensor Deleted: humidity akcp 1 SW Humidity
2016-12-29 00:55:55 System Sensor Deleted: humidity akcp 2 NW Humidity
2016-12-29 00:55:55 System Sensor Deleted: humidity akcp 3 NE Humidity
2016-12-29 00:55:54 System Device OS changed akcp => generic
2016-12-29 00:55:54 System Device Icon changed akcp => generic

@eajohnson70

Every time discovery.php runs the device type changes from environment to server as well.

@eajohnson70

Applied patch per @laf on IRC and all's good now:

diff --git a/includes/definitions/akcp.yaml b/includes/definitions/akcp.yaml
index 52f86e3..3a3c5a1 100644
--- a/includes/definitions/akcp.yaml
+++ b/includes/definitions/akcp.yaml
@@ -6,3 +6,4 @@ over:
discovery:
- sysDescr:
- SensorProbe

  •    - sensorProbe4
    
@laf laf reopened this Jan 18, 2017
@laf laf added a commit to laf/librenms that referenced this issue Jan 18, 2017
@laf laf newdevice: Updated akcp discovery definition #5396 5a18664
@laf laf referenced this issue Jan 18, 2017
Merged

newdevice: Updated akcp discovery definition #5396 #5501

2 of 2 tasks complete
@murrant murrant closed this in #5501 Jan 24, 2017
@murrant murrant added a commit that referenced this issue Jan 24, 2017
@laf @murrant laf + murrant newdevice: Updated akcp discovery definition #5396 (#5501)
* newdevice: Updated akcp discovery definition #5396

* added unit tests
d970764
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment