New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

[Bounty: $15] Run Ahead not working properly #434

Open
Tatsuya79 opened this Issue Oct 28, 2018 · 3 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@Tatsuya79

Tatsuya79 commented Oct 28, 2018

edit by markwkidd:

Bounty contributions make a difference - please donate at this link today to support a fix for this issue

Trying to use run ahead with this core, it's misbehaving in various ways.

For Bubble Bobble (Japan, Ver 0.1), Thunder Force AC and others I forgot:

-1 instance mode: seems to reduce the input lag by the desired amount of frames but sound issues
-2 instances mode: strange behaviour, needs to specify a higher number of frames to reduce than what should be needed, hiccups on button push (looks like some frames are skipped when using next frame step with K hotkey)

Guwange: run ahead not working at all despite save state support, got a black screen once when activating 1 instance.

You can see this other thread for a "Debug Runahead" fork of Retroarch posted by Dwedit (September 25th near the end) if you're interested into solving that issue.

@markwkidd

This comment has been minimized.

Collaborator

markwkidd commented Oct 28, 2018

Thank you for the write-up, and especially for the link to the debug build! I had no idea about it.

edit: I have tossed $5 onto a bounty for this.

@markwkidd markwkidd changed the title from Run Ahead not working properly to [Bounty: $5] Run Ahead not working properly Oct 28, 2018

@srk15372

This comment has been minimized.

srk15372 commented Oct 30, 2018

I just add 10$ hope we could benefit from the marvelous feature

@markwkidd markwkidd changed the title from [Bounty: $5] Run Ahead not working properly to [Bounty: $15] Run Ahead not working properly Oct 30, 2018

@markwkidd

This comment has been minimized.

Collaborator

markwkidd commented Oct 30, 2018

Thank you @srk15372 !

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment