Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

emu exits with error "emu: error on ctrl psm" #34

Closed
matlo opened this issue Nov 27, 2013 · 9 comments
Closed

emu exits with error "emu: error on ctrl psm" #34

matlo opened this issue Nov 27, 2013 · 9 comments

Comments

@matlo
Copy link
Owner

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From Holge...@gmail.com on February 03, 2011 00:09:28

What steps will reproduce the problem? Its not easibly recreateable. emu might run for hours before exiting, it also might exit after a few minutes.
It seems to be unrelated to emuclient. emu even exits after a while when emuclient was not even started.

The light on my bluetooth-adapter continues flashing after emu exited. What version of the product are you using? On what operating system? Linux ubuntu 2.6.35-22-generic #33-Ubuntu SMP Sun Sep 19 20:34:50 UTC 2010 i686 GNU/Linux

I tried the german manual thus the "older software" where you had to compile emu etc. on your own.
And today I tried the new english tutorial and the .deb packages. But there is no diference - emu exits with "error on ctrl psm" after a while.

Note that I cannot change the address of my bluetooth adapter permanently, only temporariliy.

ubuntu@ubuntu:~$ sudo hciconfig hci0 revision
hci0: Type: BR/EDR Bus: USB
BD Address: 04:76:6E:97:96:BE ACL MTU: 1021:8 SCO MTU: 64:1
Firmware 35.66 / 14

ubuntu@ubuntu:~$ hciconfig -a
hci0: Type: BR/EDR Bus: USB
BD Address: 04:76:6E:97:96:BE ACL MTU: 1021:8 SCO MTU: 64:1
UP RUNNING PSCAN ISCAN
RX bytes:332011 acl:5685 sco:0 events:193 errors:0
TX bytes:9517 acl:139 sco:0 commands:78 errors:0
Features: 0xff 0xff 0x8f 0xfe 0x9b 0xff 0x79 0x83
Packet type: DM1 DM3 DM5 DH1 DH3 DH5 HV1 HV2 HV3
Link policy: RSWITCH HOLD SNIFF PARK
Link mode: SLAVE ACCEPT
Name: 'ubuntu-0'
Class: 0x000508
Service Classes: Unspecified
Device Class: Peripheral, Gamepad
HCI Version: 2.1 (0x4) Revision: 0x5123
LMP Version: 2.1 (0x4) Subversion: 0x420e
Manufacturer: Broadcom Corporation (15)

I have a new slim 320gb PS3. My notebook is a compaq 6910p.
There are other people on the web with that problem.

Original issue: http://code.google.com/p/diyps3controller/issues/detail?id=32

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on February 02, 2011 15:29:32

Please do the following new actions:

  1. in a terminal: sudo hcidump -l 4096 -w capture.dump
  2. launch emu
  3. wait the problem occurs
  4. stop hcidump (ctrl+c)
  5. attach capture.dump to this issue

Thanks in advance

Loading

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From Holge...@gmail.com on February 03, 2011 11:06:50

I downloaded and installed bluez 4.87
( http://www.kernel.org/pub/linux/bluetooth/bluez-4.87.tar.gz )
and the error never ocurred again.

Seems that the problem was the "old" bluez 4.65 that ubunto 10 ships with.
If I really face the error again, I will provide the hcidump data.

Loading

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on February 04, 2011 00:20:28

Thanks for sharing this info.

I reject this issue since it doesn't seem to be related to the source code of emu.

Feel free to reopen it if the problem reappears with bluez 4.87.

Status: Invalid

Loading

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From james.ha...@gmail.com on March 22, 2011 03:00:18

I still have this issue even with bluez 4.87 installed, how ever my ubuntu skills arnt very good and Im not to sure if bluez 4.87 installed correctly..

  1. I un-installed the old bluez from Synaptic Package Manager
    2.Downloaded bluez 4.87 and cd into its extracted dir
  2. I did:
    ./configure --enable-desktop-integration
    make
    sudo make install

after that it ended but when i checked back in Synaptic Package Manager it showed Bluez wasnt installed. I have a log of the install process could someone tell me if im missing something or forgot a command..

Cheers

Attachment: Bluez install

Loading

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on March 22, 2011 03:19:32

The package manager can only see what is installed from a package.

You are installing bluez from sources, so that the package manager can't see it.

It seems your installation is fine. Did you restarted the PC after updating bluez?

You also can try newer releases: http://www.bluez.org/category/release/

Loading

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From james.ha...@gmail.com on March 22, 2011 03:34:27

yes I did restart.

I downloaded the newest version like you said but this install came up with some errors... I have it in my log, hopefully these errors have something to do with my problem. Any ideas how to fix ??

Thank you.

Attachment: bluez 4.90 error

Loading

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on March 22, 2011 03:43:48

"sudo make && make install" is wrong.

Only run "make install" with sudo:

./configure
make
sudo make install

Loading

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From james.ha...@gmail.com on March 22, 2011 04:13:01

omg yes it worked!!!

Updating to 4.90 fixed my problem... so glad its fixed now time to own online lol

thanks for your work with this software.

Much appreciated.
Regards.

Loading

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on March 22, 2011 07:01:37

Great :)

Loading

@matlo matlo closed this Nov 27, 2013
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
1 participant