Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Amd64 bit Support #57

Closed
matlo opened this issue Nov 27, 2013 · 13 comments
Closed

Amd64 bit Support #57

matlo opened this issue Nov 27, 2013 · 13 comments

Comments

@matlo
Copy link
Owner

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From IamThe...@gmail.com on March 08, 2011 14:18:12

What steps will reproduce the problem? 1. Download source code from SVN
2. Compile with make install
3. run sixemugui What is the expected output? What do you see instead? I think it should detect both the mac address of the controller and the Bluetooth. It appears that it detects my bluetooth dongle just fine but it is not detecting the sixaxis being plugged in. The 4 lights on the sixaxis just keep flashing. What version of the product are you using? On what operating system? Latest version off SVN ( r284 ). I'm using Ubuntu 10.10 Amd64 Please provide any additional information below. I do know some C++ and I'm willing to play around to help with getting an Amd64 binary.

Original issue: http://code.google.com/p/diyps3controller/issues/detail?id=55

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on March 08, 2011 05:52:10

Thanks for reporting this.

Please try the command "sudo sixaddr" in a terminal and report the result.

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From IamThe...@gmail.com on March 08, 2011 06:13:11

Command not found.

Maybe it didn't make? I didn't see any errors though.

Actually I just looked in the sixutils directory where sixaddr.c is and I don't see a makefile. So the make command is not actually compiling anything. Is that intentional or does that need to be checked in?

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on March 08, 2011 06:23:14

sixaddr.c is also in directory sixaxis-emu/utils, and is compiled by sixaxis-emu/Makefile.

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From IamThe...@gmail.com on March 08, 2011 06:52:43

Ah, found it.

emu.c:22: fatal error: bluetooth/bluetooth.h: No such file or directory
compilation terminated.

Realized I was missing a lib. Just ran 'apt-get install libbluetooth-dev' to get the headers and now it compiles just fine.

sudo sixaddr now works as well. I am not home and have been doing this over SSH so I'll try to VNC in and see if the GUI shows anything now too.

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From IamThe...@gmail.com on March 08, 2011 07:36:47

Ok, I got through to my screen through 2 SSH tunnels and a VNC viewer, took longer than anticipated.

And it looks like it got the address of the controller!

I'll do some more testing and let you know if the rest works on Amd64.

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From IamThe...@gmail.com on March 08, 2011 16:30:43

So looks like sixaxis_emu_guiMain.cpp won't compile now with

sixaxis_emu_guiMain.cpp:492: error: ‘wxFD_DEFAULT_STYLE’ was not declared in this scope

What version of wxWidgets are you using?

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From IamThe...@gmail.com on March 08, 2011 19:59:49

Ok. Some looking around your blog and I actually stumbled on this: http://diy-machine.blogspot.com/2010/12/sixaxis-emulator-configuration-gui-is.html It had directions to get it install the right version of wxWidgets. Weird because I thought I already had 2.8.10 installed.

Oh well, configuration UI is up now.

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on March 09, 2011 00:10:20

These instructions are outdated.

If you want I can commit my deb build script.

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From IamThe...@gmail.com on March 09, 2011 04:39:39

Sure, that'd be good. I already have it built and working though. Do you want me to compile a .deb for you to host? Or do you already have an x64 machine to do that?

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on March 09, 2011 04:49:12

I will try to make a package tonight.

Status: Accepted

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on March 09, 2011 14:14:14

Done.

I tested it quickly, it seems it works.

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on March 21, 2011 03:14:40

Status: Done

@matlo
Copy link
Owner Author

@matlo matlo commented Nov 27, 2013

From mathieu....@gmail.com on February 06, 2012 04:49:11

Status: WontFix

@matlo matlo closed this Nov 27, 2013
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
1 participant