New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Segfault with PHP 5.5.2 opcache #4093

Closed
xjpvictor opened this Issue Aug 20, 2013 · 8 comments

Comments

Projects
None yet
4 participants
@xjpvictor

Since I upgraded to PHP 5.5.2 with opcache enabled, Dashboard page for single website cannot be opened any more. Other functions like setting and "all websites" page are working well. With opcache disabled, everything works. Other sites on the same server don't have any problem.
php-fpm logs "WARNING: www child 20865 exited on signal 11 (SIGSEGV) after 1275.097800 seconds from start"
Keywords: segfault,php5.5

@robocoder

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@robocoder

robocoder Aug 20, 2013

Contributor

Sorry segfaults typically point to a PHP bug.

Contributor

robocoder commented Aug 20, 2013

Sorry segfaults typically point to a PHP bug.

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab Aug 27, 2013

Member

Was reported in forum as well http://forum.piwik.org/read.php?2,105879

Member

mattab commented Aug 27, 2013

Was reported in forum as well http://forum.piwik.org/read.php?2,105879

@xjpvictor

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@xjpvictor

xjpvictor Aug 28, 2013

By disable optimization in opcache, I was able to get dashboard working with opcache.

By disable optimization in opcache, I was able to get dashboard working with opcache.

@anonymous-piwik-user

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@anonymous-piwik-user

anonymous-piwik-user Sep 5, 2013

Apparently this is a Piwik bug which is fixed by making a small change to libs/upgradephp/upgrade.php and updating to the latest opcache from github:

http://www.mail-archive.com/php-general@lists.php.net/msg275174.html

Apparently this is a Piwik bug which is fixed by making a small change to libs/upgradephp/upgrade.php and updating to the latest opcache from github:

http://www.mail-archive.com/php-general@lists.php.net/msg275174.html

@robocoder

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@robocoder

robocoder Sep 5, 2013

Contributor

There's nothing syntactically wrong with upgrade.php. The extra '}' sounds like a red herring.

Contributor

robocoder commented Sep 5, 2013

There's nothing syntactically wrong with upgrade.php. The extra '}' sounds like a red herring.

@robocoder

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@robocoder

robocoder Sep 5, 2013

Contributor

p.s. the _json_encode function no longer exists in the 1.2 branch -- it was provided for php 5.1.x.

Contributor

robocoder commented Sep 5, 2013

p.s. the _json_encode function no longer exists in the 1.2 branch -- it was provided for php 5.1.x.

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab Sep 5, 2013

Member

See note in forum, there was a bug in the extension which was patched: http://forum.piwik.org/read.php?2,105879,page=1#msg-106058

Member

mattab commented Sep 5, 2013

See note in forum, there was a bug in the extension which was patched: http://forum.piwik.org/read.php?2,105879,page=1#msg-106058

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab Sep 16, 2013

Member

Moving 1.x closed tickets to 2.0

Member

mattab commented Sep 16, 2013

Moving 1.x closed tickets to 2.0

@xjpvictor xjpvictor added this to the 2.0 - Piwik 2.0 milestone Jul 8, 2014

This issue was closed.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment