New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Error when running cron:archive: Response was 'Console ToolUsage: [options] command.... #5007

Closed
mattab opened this Issue Apr 17, 2014 · 11 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@mattab
Member

mattab commented Apr 17, 2014

This was reported in the forums

I cannot reproduce so hopefully we can get access to server to test & reproduce and fix the issue.

Please comment if you see this error.

@mattab

This comment has been minimized.

Member

mattab commented Apr 17, 2014

See also similar bug: #5005 Install with errors, not tracking

@anonymous-piwik-user

This comment has been minimized.

anonymous-piwik-user commented Apr 22, 2014

Me too! I get this error since 2.0, seems to be related to the executed command. I don't have SSH access, so no way to check this out.

Tested 2.2 on another VPS with SSH access, no problems there.

Error occurs when calling the archive tool for people without SSH access. Error output very similar to the one in the forums. "... does not seem to be pointing to a Piwik server. Response was 'Console ToolUsage: [command arguments"...

@mattab

This comment has been minimized.

Member

mattab commented May 11, 2014

We are still looking for a user having this issue who can give us access to your Piwik so we can debug & find the solution to this issue. Thanks in advance for commenting here if you have the issue!

@tsteur

This comment has been minimized.

Member

tsteur commented May 14, 2014

Can you check whether "register_argc_argv" is enabled in php.ini?

For instance by runningphp -i | grep "register_argc_argv"

@tsteur

This comment has been minimized.

Member

tsteur commented May 30, 2014

See #5224

@mattab

This comment has been minimized.

Member

mattab commented May 30, 2014

@ichjetzthier please can you take a look at Thomas question as it would help us troubleshoot your problem: #5007

@anonymous-piwik-user

This comment has been minimized.

anonymous-piwik-user commented May 30, 2014

Hey. Sorry, must have overseen this one in my inbox.

As i don't have SSH-access, I used ini_get. "register_argc_argv" isn't set at all. Good or bad?

@tsteur

This comment has been minimized.

Member

tsteur commented May 30, 2014

@ichjetzthier

this here is the link #5224

In case you run PHP as CGI

@tsteur

This comment has been minimized.

Member

tsteur commented Jun 3, 2014

In 1191256: refs #5007 display an error message in case console is executed as type CGI

@tsteur

This comment has been minimized.

Member

tsteur commented Jun 3, 2014

In 935c62a: refs #5007 try to find a non cgi and non fpm php binary

@tsteur

This comment has been minimized.

Member

tsteur commented Jun 3, 2014

Piwik Console is not comaptible with CGI see forum post.

We display an error when executing console using CGI now and we try to find a non cgi binary when using CliMulti. Tried to make console / CronArchive / CliMulti / ... compatible with CGI but only with a lot of effort doable.

This issue was closed.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment