New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Graphs break up in scheduled email reports #7948

Closed
strowi opened this Issue May 20, 2015 · 10 comments

Comments

Projects
None yet
5 participants
@strowi

strowi commented May 20, 2015

Hi,

i seem to have a weird problem with the graphs in Email-reports.

For a couple of websites the graphs for entry-/exitsites stop a couple of days ago.

E.g. from the top5 entrysites 1 graph is up2date, 1 stops 10 days ago and another one 14 days ago...
I already tried dropping the archives and regenerating the reports, but the graph doesn't change..
This is the current stable-version of piwik.

If needed i can provide more detailed info and screenshots.

image006
You can see the graphs stopping before and after "Di 28 Apr" at various dates.

regards,
strowi

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab May 21, 2015

Member

Hi @strowi thanks for the bug report. Maybe it would fixed when #6434 is fixed?

Member

mattab commented May 21, 2015

Hi @strowi thanks for the bug report. Maybe it would fixed when #6434 is fixed?

@strowi

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@strowi

strowi May 21, 2015

@mattab thx for the info... will keep an eye on that.

strowi commented May 21, 2015

@mattab thx for the info... will keep an eye on that.

@twpol

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@twpol

twpol Jun 1, 2015

I've noticed the same thing with graphs in my email reports too. It looks to me like some of the graphs are not back-filling zeros to the start date - which means the line starts at the left edge of the graph instead of somewhere in the middle.

Here's a good example with referrer type:

referrer type - week 25 may - 31 may 2015 - 5 - report 1

The campaigns started in the middle of the date range, in Feb 2015, but the graph draws the line from the left edge. All the other lines start slightly early too as the Piwik data only goes back to Dec 2014 but the graph starts from Nov 2014.

The graphs I have seen this problem on are:

  • Page titles
  • Referrer Type
  • Websites
  • Search Engines
  • Campaigns
  • Social Networks
  • Country
  • Device type
  • Visitor Browser
  • Operating System families
  • Operating System versions
  • Browser engines

It seems to not be a problem on:

  • Visits Summary
  • Goals
  • Returning Visits

Hopefully that'll help someone figure out where the problem is and get it fixed. :)

twpol commented Jun 1, 2015

I've noticed the same thing with graphs in my email reports too. It looks to me like some of the graphs are not back-filling zeros to the start date - which means the line starts at the left edge of the graph instead of somewhere in the middle.

Here's a good example with referrer type:

referrer type - week 25 may - 31 may 2015 - 5 - report 1

The campaigns started in the middle of the date range, in Feb 2015, but the graph draws the line from the left edge. All the other lines start slightly early too as the Piwik data only goes back to Dec 2014 but the graph starts from Nov 2014.

The graphs I have seen this problem on are:

  • Page titles
  • Referrer Type
  • Websites
  • Search Engines
  • Campaigns
  • Social Networks
  • Country
  • Device type
  • Visitor Browser
  • Operating System families
  • Operating System versions
  • Browser engines

It seems to not be a problem on:

  • Visits Summary
  • Goals
  • Returning Visits

Hopefully that'll help someone figure out where the problem is and get it fixed. :)

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab Jul 15, 2015

Member

which means the line starts at the left edge of the graph instead of somewhere in the middle.

Thanks for the tip, this looks like it could be the issue. cc @julienmoumne

Member

mattab commented Jul 15, 2015

which means the line starts at the left edge of the graph instead of somewhere in the middle.

Thanks for the tip, this looks like it could be the issue. cc @julienmoumne

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab Aug 13, 2015

Member

Hi guys, can you please try to upgrade to 2.15.0-b1 which may fix this issue?

Member

mattab commented Aug 13, 2015

Hi guys, can you please try to upgrade to 2.15.0-b1 which may fix this issue?

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab Aug 17, 2015

Member

This should be fixed, please reopen if you still have the issue with the latest Piwik beta release (see instructions: http://piwik.org/faq/how-to-update/faq_159/)

Member

mattab commented Aug 17, 2015

This should be fixed, please reopen if you still have the issue with the latest Piwik beta release (see instructions: http://piwik.org/faq/how-to-update/faq_159/)

@mattab mattab closed this Aug 17, 2015

@twpol

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@twpol

twpol Aug 18, 2015

I've upgraded to 2.15.0-b1 and it's looking much better. Thanks!

twpol commented Aug 18, 2015

I've upgraded to 2.15.0-b1 and it's looking much better. Thanks!

@jagdish-nasit

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@jagdish-nasit

jagdish-nasit Aug 26, 2015

@mattab I have upgraded to 2.15.0-b1 and issue seems resolved. However, one of plugin (IntranetGeoIP) stopped working. After checking PHP log, its giving below error.

[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP Warning: Parameter 1 to Piwik\Plugins\IntranetGeoIP\IntranetGeoIP::logIntranetSubNetworkInfo() expected to be a reference, value given in C:\piwik\core\EventDispatcher.php on line 141
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP Stack trace:
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 1. {main}() C:\piwik\piwik.php:0
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 2. Piwik\Tracker->main() C:\piwik\piwik.php:67
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 3. Piwik\Tracker->track() C:\piwik\core\Tracker.php:98
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 4. Piwik\Tracker\Handler->process() C:\piwik\core\Tracker.php:121
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 5. Piwik\Tracker->trackRequest() C:\piwik\core\Tracker\Handler.php:49
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 6. Piwik\Tracker\Visit->handle() C:\piwik\core\Tracker.php:139
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 7. Piwik\Tracker\Visit->handleNewVisit() C:\piwik\core\Tracker\Visit.php:160
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 8. Piwik\Piwik::postEvent() C:\piwik\core\Tracker\Visit.php:274
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 9. Piwik\EventDispatcher->postEvent() C:\piwik\core\Piwik.php:694
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 10. call_user_func_array:{C:\piwik\core\EventDispatcher.php:141}() C:\piwik\core\EventDispatcher.php:141

jagdish-nasit commented Aug 26, 2015

@mattab I have upgraded to 2.15.0-b1 and issue seems resolved. However, one of plugin (IntranetGeoIP) stopped working. After checking PHP log, its giving below error.

[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP Warning: Parameter 1 to Piwik\Plugins\IntranetGeoIP\IntranetGeoIP::logIntranetSubNetworkInfo() expected to be a reference, value given in C:\piwik\core\EventDispatcher.php on line 141
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP Stack trace:
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 1. {main}() C:\piwik\piwik.php:0
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 2. Piwik\Tracker->main() C:\piwik\piwik.php:67
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 3. Piwik\Tracker->track() C:\piwik\core\Tracker.php:98
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 4. Piwik\Tracker\Handler->process() C:\piwik\core\Tracker.php:121
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 5. Piwik\Tracker->trackRequest() C:\piwik\core\Tracker\Handler.php:49
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 6. Piwik\Tracker\Visit->handle() C:\piwik\core\Tracker.php:139
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 7. Piwik\Tracker\Visit->handleNewVisit() C:\piwik\core\Tracker\Visit.php:160
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 8. Piwik\Piwik::postEvent() C:\piwik\core\Tracker\Visit.php:274
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 9. Piwik\EventDispatcher->postEvent() C:\piwik\core\Piwik.php:694
[26-Aug-2015 09:35:34 UTC] PHP 10. call_user_func_array:{C:\piwik\core\EventDispatcher.php:141}() C:\piwik\core\EventDispatcher.php:141

@MagicFab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@MagicFab

MagicFab commented Oct 9, 2015

@jagdish-nasit please file it in the Intranet-GeoIP project - https://github.com/ThaDafinser/Piwik-IntranetGeoIP.

@jagdish-nasit

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@jagdish-nasit

jagdish-nasit Oct 9, 2015

Hi @MagicFab , I had filed under that as well, however this was fixed at Piwik level in subsequent Beta release.

jagdish-nasit commented Oct 9, 2015

Hi @MagicFab , I had filed under that as well, however this was fixed at Piwik level in subsequent Beta release.

@mattab mattab changed the title from Report Graphs break up to Graphs break up in scheduled email reports Oct 13, 2015

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment