New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Custom dashboards and visitor segments: The segment %s is not valid #8323

Closed
tflo opened this Issue Jul 10, 2015 · 7 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@tflo

tflo commented Jul 10, 2015

There seems to be a glitch with the custom dashboards and segments:

  1. While in a non-custom dashboard I select a visitor segment
  2. With the segment still selected I switch to one of my custom dashboards
  3. I get an error of the type:
The segment 'visitorId!%252525253D643eab7c9bf98e9c%252525253BvisitorId!%252525253D9dbcda4866eaca8b%252525253BeventAction!%…' is not valid

[Ellipsis added.]

or…

  1. While in a custom dashboard I select a visitor segment
  2. With the segment still selected I switch to another custom dashboard
  3. I get an error of the type:
visitorId is expected to be a 16 hex char string

In both cases the error goes away when I deselect the segment and then reselect it (still in the same dashboard).

So it appears that not my segment is faulty but something with the custom dashboards.(?)

The error does not appear when switching (with a segment selected) from one non-custom dashboard to another non-custom dashboard, or from a custom dashboard to a non-custom dashboard.

Piwik 2.14.0 (was also in previous releases and betas).

Tom

[from the forum post]

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab Jul 15, 2015

Member

Hi @tflo - thanks for the report!

which browser did you use to reproduce the issue?

Refs #8077

Member

mattab commented Jul 15, 2015

Hi @tflo - thanks for the report!

which browser did you use to reproduce the issue?

Refs #8077

@mattab mattab added the Bug label Jul 15, 2015

@mattab mattab added this to the Short term milestone Jul 15, 2015

@tflo

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@tflo

tflo Jul 18, 2015

Safari 9.0. But I just tested it with Firefox 39.0 and Opera 30.0, and it’s the same.

I tested the referenced scenario #8077 (Visitor Log & date range & segment): no problem here.

Please note that the errors I described only happen when switching either 1) from a built-in dashboard to a custom dashboard (the 'not valid' error), or 2) from a custom dashboard to another custom dashboard (the '16 hex char' error).

tflo commented Jul 18, 2015

Safari 9.0. But I just tested it with Firefox 39.0 and Opera 30.0, and it’s the same.

I tested the referenced scenario #8077 (Visitor Log & date range & segment): no problem here.

Please note that the errors I described only happen when switching either 1) from a built-in dashboard to a custom dashboard (the 'not valid' error), or 2) from a custom dashboard to another custom dashboard (the '16 hex char' error).

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab Sep 11, 2015

Member

Hi @sgiehl maybe you could investigate this issue? would be a nice one to have fixed :-)

Member

mattab commented Sep 11, 2015

Hi @sgiehl maybe you could investigate this issue? would be a nice one to have fixed :-)

@sgiehl

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@sgiehl

sgiehl Sep 13, 2015

Member

I'm able to reproduce it when creating a new dashboard. Seems to be a double url encode in some cases. I'll try to investigate why...

Member

sgiehl commented Sep 13, 2015

I'm able to reproduce it when creating a new dashboard. Seems to be a double url encode in some cases. I'll try to investigate why...

@mattab

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@mattab

mattab Sep 22, 2015

Member

@tflo can you please try again with latest Piwik beta 12 ? it hopefully was fixed with #8805

Member

mattab commented Sep 22, 2015

@tflo can you please try again with latest Piwik beta 12 ? it hopefully was fixed with #8805

@mattab mattab added the Regression label Sep 22, 2015

@sgiehl

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@sgiehl

sgiehl Sep 22, 2015

Member

Did a small tests on the case where I was able to reproduce before, it seems to work with latest version. Hopefully @tflo can confirm it is fixed.

Member

sgiehl commented Sep 22, 2015

Did a small tests on the case where I was able to reproduce before, it seems to work with latest version. Hopefully @tflo can confirm it is fixed.

@tflo

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@tflo

tflo Sep 28, 2015

It’s fine here, too. Thanks for the fix!

tflo commented Sep 28, 2015

It’s fine here, too. Thanks for the fix!

@sgiehl sgiehl closed this Sep 28, 2015

@mattab mattab changed the title from Custom dashboards and visitor segments glitch to Custom dashboards and visitor segments: The segment %s is not valid Oct 13, 2015

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment