Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Broken savegame screen on Mario & Luigi: Superstar Saga #1756

Closed
renecatharsis opened this issue May 17, 2020 · 7 comments
Closed

Broken savegame screen on Mario & Luigi: Superstar Saga #1756

renecatharsis opened this issue May 17, 2020 · 7 comments

Comments

@renecatharsis
Copy link

@renecatharsis renecatharsis commented May 17, 2020

The savegame screen on Mario & Luigi: Superstar Saga (tested the EU version) looks broken sometimes. Weirdly enough it doesn't happen all the time, but I can get it to look broken when resetting a few times.

Build used: mGBA-0.8.1-win64 with OpenGL renderer
OS: Win10 Pro, 64-bit
System specs: Core i7-8750H, GeForce GTX 1060

Broken screen:
mlss-saves-broken

Correct screen:
mlss-saves-correct

@endrift
Copy link
Member

@endrift endrift commented May 18, 2020

I think I've seen this in the US version too. Not sure why it's inconsistent though; every time I've tried to debug it it doesn't happen.

@renecatharsis
Copy link
Author

@renecatharsis renecatharsis commented May 18, 2020

Which OS are you trying to get it to break on?
I could set up a quick VM with that and see if I can reproduce it there to maybe rule out OpenGL on Windows as the issue (unless it's *BSD which will leave me begging for mercy :) ).

@RetroEdit
Copy link

@RetroEdit RetroEdit commented May 18, 2020

Also, if you can reproduce it, a savestate of when it's in the broken state might be somewhat helpful? At least it would confirm whether the issue is PC-specific or an actual emulation problem.

@renecatharsis
Copy link
Author

@renecatharsis renecatharsis commented May 18, 2020

While trying to reproduce I have noticed something curious. I had continued playing on my save since opening the issue and couldn't reproduce the error anymore.
I could however reproduce again on a fresh savefile, while only having Mario as part of my team, Luigi is only still hanging around, not part of the actual battling team. As soon as Luigi joins, I cannot reproduce any more.

While messing around I even found another bug occuring on the save screen only.
When I enter the "Mario Bros." mode on the start screen, exit out and then enter "Mario & Luigi" mode, it looks like the save game's behind prison bars. This bug I can reproduce consistently at any game state.
mlss-saves-broken-mariobros

You can find savestates of all that attached.

  • ss1 for a state working just fine
  • ss2 for a state with the broken graphics of the original bug description
  • ss3 for a state of prison cell mode

mlss-states.zip

@endrift
Copy link
Member

@endrift endrift commented May 18, 2020

is that "mode" only in the OpenGL renderer too?

@renecatharsis
Copy link
Author

@renecatharsis renecatharsis commented May 18, 2020

Seems like it, couldn't force it to happen on Software Renderer at all.

@endrift
Copy link
Member

@endrift endrift commented May 18, 2020

Ok, I'll try to look into this tonight. Thanks for the savestates.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
3 participants
You can’t perform that action at this time.