Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Attract crash when playing a sound (snap or mp3 file) on Pi Zero retropie 4.4 and 4.5.1 #583

Open
Regaladfr opened this issue Oct 16, 2019 · 0 comments

Comments

@Regaladfr
Copy link

@Regaladfr Regaladfr commented Oct 16, 2019

Hi,

First thanks for this wonderfull frontend. You did an amazing work with Attract-mode.

I have somes issue that i can t solve on my pi zero attract mode.
When i play a video snap with sound attract crash with an "597 Illegal instruction" (Whatever the audio video codec use by the video snap).
Same things when i try to play mp3 as Background music for exemple.

Device : Pi zero and W
System : retropie 4.4 or 4.5
OS : stretch
Layout: all
Files: .mp3,.mp4,*.avi

I fallow the same tutorial/instructions that is use for RPI3 :

`
cd ~; mkdir code
cd ~/code
echo
echo "Install or Update FFMPEG with mmal HW Video Decoding"
echo
sleep 2
git clone --depth 1 git://source.ffmpeg.org/ffmpeg.git
cd ffmpeg
./configure --enable-mmal --disable-debug --enable-shared
make
sudo make install
sudo ldconfig
echo "Install or Update SFML-PI Dependencies!"
echo
sleep 2
sudo apt-get install cmake libflac-dev libogg-dev libvorbis-dev libopenal-dev libfreetype6-dev libudev-dev libjpeg-dev libudev-dev libfontconfig1-dev
cd ~/code
echo
echo "Install or Update SFML-PI!"
echo
sleep 2
git clone --depth 1 https://github.com/mickelson/sfml-pi sfml-pi
mkdir sfml-pi/build; cd sfml-pi/build
cmake .. -DSFML_RPI=1 -DEGL_INCLUDE_DIR=/opt/vc/include -DEGL_LIBRARY=/opt/vc/lib/libbrcmEGL.so -DGLES_INCLUDE_DIR=/opt/vc/include -DGLES_LIBRARY=/opt/vc/lib/libbrcmGLESv2.so
sudo make install
sudo ldconfig
cd ~/code
echo
echo "Install or Update Attract Mode"
echo
sleep 2
git clone --depth 1 https://github.com/mickelson/attract attract
cd attract
make USE_GLES=1
sudo make install USE_GLES=1

cd ~;rm -rf ./code/attract && rm -rf ./code/ffmpeg && rm -rf ./code/sfml-pi

echo

echo "All done! Rebooting Now..."

echo

sleep 3

sudo reboot now
`

There is no error on install. I don t know where the issue is but it is :p.
It same things if i install attract from experimental package.
Can you help me on this ?

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
1 participant
You can’t perform that action at this time.