iDEAL, Creditcard, Bancontact/Mister Cash, SOFORT, Bank transfer, Bitcoin, PayPal & paysafecard for Magento
PHP HTML Shell
Latest commit 1978f1f Oct 17, 2016 @ndijkstra ndijkstra committed on GitHub Update readme.mdown

readme.mdown

Mollie

Magento plugin voor betalingen via Mollie.

Installatie Build Status

Let op: voor de installatie van deze module is FTP-toegang tot je webserver benodigd. Heb je hier geen ervaring mee? Laat de installatie van deze module dan over aan je websitebouwer of serverbeheerder.

  • Download de laatste versie van de module via de Releases-pagina.
  • Kopieer alles in de mappen app en lib naar de mappen app en lib van uw Magento installatie.
  • Ga in het menu naar Systeem en selecteer Beheer Cache vervolgens klikt u op het knopje Verwijder Magento cache.
  • Klik dan in het menu onder Systeem op Configuratie aan de linkerkant klikt u op Betaalmethodes.
  • Klik op het Mollie logo om de betaalmethodes in te stellen.
  • Mocht u een 404 (pagina niet gevonden) melding zien, log dan uit en weer in.
  • Vul uw API-key in en sla de gegevens vervolgens op.

Ondersteunde betaalmethodes

iDEAL

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Via Mollie is iDEAL gemakkelijk aan te sluiten zonder de gebruikelijke technische en administratieve rompslomp. Mollie geeft u op ieder moment toegang tot uw transactieoverzichten en andere statistieken. Tevens is het mogelijk per e-mail of SMS een notificatie te ontvangen bij elke gelukte betaling. Mollie is hierdoor dus een perfecte partner op het gebied van iDEAL en is het dan ook niet verbazingwekkend dat Mollie ondertussen op meer dan 20.000 websites iDEAL-betalingen mag verzorgen.

Creditcard

Creditcard is vrijwel de bekendste methode voor het ontvangen van betalingen met wereldwijde dekking. Doordat we onder andere de bekende merken Mastercard en Visa ondersteunen, zorgt dit direct voor veel potentiële kopers.

Bancontact/Mister Cash

Bancontact/Mister Cash maakt gebruik van een fysieke kaart die gekoppeld is aan tegoed op een Belgische bankrekening. Betalingen via Bancontact/Mister Cash zijn gegarandeerd en lijken daarmee sterk op iDEAL in Nederland. Daarom is het uitermate geschikt voor uw webwinkel.

Belfius Direct Net

Als een van de grootste banken van België voorziet Belfius in een eigen betaaloplossing voor haar klanten. Betalingen zijn gegarandeerd en worden direct verwerkt.

KBC/CBC-Betaalknop

De KBC/CBC-Betaalknop is een populaire betaalmethode in België. De knop wordt gebruikt door klanten van de grote Belgische banken KBC en CBC en maakt het ook mogelijk om achteraf te betalen of via QR-code.

SOFORT Banking

SOFORT Banking is een in Duitsland zeer populaire betaalmethode. Betalingen zijn direct en niet storneerbaar, waarmee het sterk op het Nederlandse iDEAL lijkt. Daarom is het uitermate geschikt voor uw webwinkel.

Overboekingen

Overboekingen binnen de SEPA zone ontvangen via Mollie. Hiermee kun je betalingen ontvangen van zowel particulieren als zakelijke klanten in meer dan 35 Europese landen.

PayPal

PayPal is wereldwijd een zeer populaire betaalmethode. In enkele klikken kunt u betalingen ontvangen via een bankoverschrijving, creditcard of het PayPal-saldo.

Bitcoin

Bitcoin is een vorm van elektronisch geld. De bitcoin-euro wisselkoers wordt vastgesteld op het moment van de transactie waardoor het bedrag en de uitbetaling zijn gegarandeerd.

paysafecard

paysafecard is de populairste prepaidcard voor online betalingen die veel door ouders voor hun kinderen wordt gekocht.

Veel gestelde vragen

Ik heb meerdere Store Views, maar ik wil per Store View andere instellingen

Dat is mogelijk. Ga naar de instellingenpagina van de plugin, en kies linksboven in bij ’Current Configuration Scope’ de store view waarvoor u andere instellingen wilt gebruiken.

Maak de instelling die u wilt en schakel het Use Website vakje uit. U kunt per Store View bijvoorbeeld een andere API-key gebruiken.

Ik heb alles ingesteld, maar de module verschijnt niet bij het afrekenen.

Controleert u alstublieft of de module ingeschakeld is, én of uw bestelling in Euro's. Via Mollie kunnen alleen orders in Euro's afgerekend worden. De standaardinstelling van Magento is USD ($). U kunt dit aanpassen via de admin.

Moet ik ook een return- en / of webhook-URL instellen?

Het is niet nodig een return- en / of webhook-URL in te stellen, de module stelt dit automatisch in.

De module is niet zichtbaar in de admin van Magento

Verwijdert u eerst alle caches van Magento via het knopje Verwijder Magento cache op Systeem, Beheer cache. Wanneer u vervolgens opnieuw inlogt ziet u bij Systeem, Configuratie, Betaalmethoden een tab Mollie Betalingen.

Ik wil dat de betaalmethodes anders heten op mijn website

Maak een translate.csv bestand aan in de map van de huidige template(s) bijvoorbeeld /app/design/frontend/default/<template_naam>/locale/nl_NL/translate.csv

In dit bestand voegt u de volgende regels in met daarbij de bijhorende vertaling. Het deel na de komma is de vertaling.

"iDEAL","iDEAL"
"Creditcard","Creditcard"
"Bancontact/Mister Cash","Bancontact/Mister Cash"
"SOFORT Banking","SOFORT Banking"
"Bank transfer","Bank transfer"
"Bitcoin","Bitcoin"
"PayPal","PayPal"

Ik heb een probleem met deze module.

Heeft u problemen met de installatie of bevat de module volgens u een bug? Stuurt u dan een email naar magentosupport@mollie.com met een zo precies mogelijke omschrijving van het probleem. U wordt dan direct geholpen door onze Magento-expert. Heeft u andere vragen? Neemt u dan contact met ons op via info@mollie.com.

Licentie

BSD (Berkeley Software Distribution) License. Copyright (c) 2011-2016, Mollie B.V.