iDEAL, Creditcard, Bancontact/Mister Cash, SOFORT, Bank transfer, Bitcoin, PayPal & paysafecard for Prestashop
PHP Smarty CSS Shell
Latest commit cdfcb07 Oct 13, 2016 @mollierobbert mollierobbert Release 1.3.0

README.mdown

Mollie

Prestashop plugin voor betalingen via Mollie.

Installatie Build Status

Let op: voor de installatie van deze module is FTP-toegang tot je webserver benodigd. Heb je hier geen ervaring mee? Laat de installatie van deze module dan over aan je websitebouwer of serverbeheerder.

 • Download de laatste versie van de module via de Releases-pagina.
 • Pak het archief uit
 • Kopieer de map mollie naar de map modules in uw Prestashop installatie
 • Ga in uw administratiepaneel naar de tab 'Modules' en kies in het lijstje 'Categories' voor 'Payments and Gateways'
 • Klik op de 'install' knop rechts van de Mollie Payment Module
 • Vul uw API-key in en sla de gegevens vervolgens op.

Ondersteunde betaalmethodes

iDEAL

Met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Via Mollie is iDEAL gemakkelijk aan te sluiten zonder de gebruikelijke technische en administratieve rompslomp. Mollie geeft u op ieder moment toegang tot uw transactieoverzichten en andere statistieken. Tevens is het mogelijk per e-mail of SMS een notificatie te ontvangen bij elke gelukte betaling. Mollie is hierdoor dus een perfecte partner op het gebied van iDEAL en is het dan ook niet verbazingwekkend dat Mollie ondertussen op meer dan 20.000 websites iDEAL-betalingen mag verzorgen.

Creditcard

Creditcard is vrijwel de bekendste methode voor het ontvangen van betalingen met wereldwijde dekking. Doordat we onder andere de bekende merken Mastercard en Visa ondersteunen, zorgt dit direct voor veel potentiële kopers.

Bancontact/Mister Cash

Bancontact/Mister Cash maakt gebruik van een fysieke kaart die gekoppeld is aan tegoed op een Belgische bankrekening. Betalingen via Bancontact/Mister Cash zijn gegarandeerd en lijkt daarmee sterk op iDEAL in Nederland. Daarom is het uitermate geschikt voor uw webwinkel.

SOFORT Banking

SOFORT Banking is een in Duitsland zeer populaire betaalmethode. Betalingen zijn direct en niet storneerbaar, waarmee het sterk op het Nederlandse iDEAL lijkt. Daarom is het uitermate geschikt voor uw webwinkel.

Overboekingen

Overboekingen binnen de SEPA zone ontvangen via Mollie. Hiermee kun je betalingen ontvangen van zowel particulieren als zakelijke klanten in meer dan 35 Europese landen.

PayPal

PayPal is wereldwijd een zeer populaire betaalmethode. In enkele klikken kunt u betalingen ontvangen via een bankoverschrijving, creditcard of het PayPal-saldo.

Bitcoin

Bitcoin is een vorm van elektronisch geld. De bitcoin-euro wisselkoers wordt vastgesteld op het moment van de transactie waardoor het bedrag en de uitbetaling zijn gegarandeerd.

paysafecard

paysafecard is de populairste prepaidcard voor online betalingen die veel door ouders voor hun kinderen wordt gekocht.

Veel gestelde vragen

Ik heb alles ingesteld, maar de module verschijnt niet bij het afrekenen.

 • Controleer of de module staat ingeschakeld en of er een juiste API key staat ingesteld. Zie de installatie-instructies.
 • Controleer of euro's als valuta staat ingesteld in uw winkel. Mollie ondersteunt alleen euro's.
 • Controleer via "Geavanceerde parameters" -> "Prestatie" of "HTML minimaliseren" staat uigeschakeld.

Moet ik ook een return- en / of webhook-URL instellen?

Het is niet nodig een redirect URL of webhook in te stellen. Dat doet de module zelf automatisch bij elke order.

Na een succesvolle betaling krijgen mijn klanten de order history te zien in plaats van de order confirmation. Hoe los ik dat op?

Dit is in feite een bug in Prestashop die is gefixt vanaf versie 1.6.0.7. Om dit op te lossen zou u Prestashop moeten updaten. Als u dat niet wilt of kunt zou u ook middels aanpassing van één regel code de bug zelf kunnen fixen. In het relevante github issue staat precies hoe u dit moet doen.

De status van mijn bestelling wordt niet bijgewerkt

Mollie stuurt een bericht aan je website wanneer de status van de betaling veranderd. Het kan zijn dat Mollie je website niet kon bereiken of dat je website de status niet heeft kunnen verwerken.

 • Controleer in je Mollie beheer of er gefaalde rapportages zijn. Meer informatie
 • Controleer of je website in 'maintenance mode' draait. Mollie kan je website niet bereiken als je website in maintenance mode draait.
 • Soms gaat er iets fout bij het aanmaken van de factuur. Controleer of de optie "Afbeelding voor het product inschakelen" uit staat in "Bestellingen" -> "Facturen" -> "Factuur opties" (vanaf PrestaShop 1.6.1.0) of in "Voorkeuren" -> "Bestellingen" -> "PDF instellingen" (in PrestaShop 1.6.0.12 tot 1.6.0.14).

Wil je meewerken aan deze module?

Wil je helpen om onze plugin voor PrestaShop nog beter te maken? Wij staan open voor pull requests voor onze module.

Maar wat denk je er over om bij een technology driven organisatie aan de slag te gaan? Mollie is altijd op zoek naar developers en system engineers. Check onze vacatures of neem contact met ons op.

Licentie

BSD (Berkeley Software Distribution) License. Copyright (c) 2013, Mollie B.V.

Ondersteuning

Heeft u problemen met de installatie of bevat de module volgens u een bug? Stuurt u dan een email naar info@mollie.com met een zo precies mogelijke omschrijving van het probleem.

Powered By Mollie