Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

npcap 0.992 prevents PPPoE from working #1557

Open
bitbanditorg opened this issue Apr 16, 2019 · 2 comments

Comments

Projects
None yet
4 participants
@bitbanditorg
Copy link

commented Apr 16, 2019

We have many Windows 7 installs and all of them have problems connecting with PPPoE when npcap is installed. I have tried 0.99-r7 and 0.992 version but the symptom is the same. If I uninstall the npcap and install winpcap 4.1.3 the problem disappears.

After installing npcap and trying to make a PPPoE connection an error window pops up with RAS error code 692: ERROR_PORT_OR_DEVICE, A hardware failure has occurred in the port or attached device. The second try shows a different RAS error code 813: ERROR_BROADBAND_ACTIVE, You have attempted to establish a second broadband connection while a previous broadband connection is already established using the same device or port. All other tries give the same error code 813.

Disabling npcap on the ethernet interface under the PPPoE connection doesn't help. Stopping the npcap service does not help either. Another phenomena is something prevents Windows to be restarted, it stucks on the rebooting screen forever after the RAS error. Even the npcap uninstall stucks at 90% and never finishes after trying to use PPPoE. The uninstall log shows no problem, the last line is "Delete file: C:\Program Files\Npcap\FixInstall.bat". After restarting the computer the install.log contains more lines after this point. The last line shows "Jump: 76" and the service has removed.

The PPPoE connection should be established by the help of RAS. The computer is connected to a HGW with a 1 Gbps ethernet interface. The broadband connection is created in the Network Sharing Center:

  • Set up a new connection
  • Connect to the Internet
  • Set up a new connection: WAN Miniport (PPPoE)
  • Broadband (PPPoE)
  • Enter username and password

I tried installing npcap with many different options, but none of them help:

  • With or without WinPcap compatibility mode
  • With or without Support loopback traffic
@nomosaic

This comment has been minimized.

Copy link

commented Apr 20, 2019

I have the same problem.

@fyodor

This comment has been minimized.

Copy link

commented Apr 30, 2019

Thanks for the report. I'm not sure whether this problem is at all related to issue #1263, but it's worth mentioning here in case they are.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.