Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Outbound packets sent but not captured #1595

Open
uecasm opened this issue May 13, 2019 · 1 comment

Comments

Projects
None yet
1 participant
@uecasm
Copy link

commented May 13, 2019

Problem

When using Wireshark, inbound packets are displayed but outbound packets are not displayed.

Environment

  • Windows 8.1.1 x64
  • Wireshark 3.0.1 (also tested with 2.x)
  • Npcap 0.995

Details

An application is using the WinPcap 4.1.3 SDK to send and receive raw ethernet frames.

With WinPcap 4.1.3 actually installed, this works as expected (all packets are sent and received correctly, and using Wireshark on the interface sending the packets shows both the inbound and outbound packets).

With Npcap 0.995 installed (in WinPcap compatible mode), the packets are sent and received correctly but Wireshark (on the sending interface) only shows the inbound packets, not the outbound packets.

The Wireshark configuration is the same between these two cases; the only change is to uninstall one capture library and install the other.

Possibly of note (but probably unrelated) is that with Npcap installed the network interface shows bindings to NPF and NPCAP, but with WinPcap installed these do not appear. Unticking these causes Wireshark to not capture anything at all.

@uecasm

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented May 13, 2019

Also note that regular TCP/IP outgoing packets do get captured; it's only the frames sent via the WinPcap API that are missing.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.