New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

OSX - MultiMiner abnormal exit code 127 #239

Closed
Merlz opened this Issue Dec 19, 2015 · 3 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@Merlz

Merlz commented Dec 19, 2015

Hi,
I'm running OSX 10.11.2 and have the latest versions of Mono and XQuartz installed.
Mono:

Mono JIT compiler version 4.2.1 (explicit/6dd2d0d Tue Nov 10 18:01:18 EST 2015)
Copyright (C) 2002-2014 Novell, Inc, Xamarin Inc and Contributors. www.mono-project.com
    TLS:           normal
    SIGSEGV:       altstack
    Notification:  kqueue
    Architecture:  x86
    Disabled:      none
    Misc:          softdebug 
    LLVM:          yes(3.6.0svn-mono-(detached/a173357)
    GC:            sgen

XQuartz About:

XQuartz 2.7.8 (xorg-server 1.16.4)

When I open MultiMiner.app I get an error in Console of:

12/19/15 11:27:47.995 AM com.apple.xpc.launchd[1]: (MultiMiner.Win.267232[830]) Service exited with abnormal code: 127

I am able to open it using terminal with:
mono /Applications/MultiMiner.app/Contents/Resources/MultiMiner.Win.exe

But if I click on any of the other left side icons (dashboard, Metrics, API Console etc) then it closes the window. However, I am able to click and open the top menu without issue (Start, Settings, Pools, Strategies, Perks).

When I use the command line to launch MultiMiner, the following is displayed:

2015-12-19 11:30:44.467 mono[855:33072] WARNING: CFSTR("\37777777742\37777777634\37777777626") has non-7 bit chars, interpreting using MacOS Roman encoding for now, but this will change. Please eliminate usages of non-7 bit chars (including escaped characters above \177 octal) in CFSTR().

Looks like a great app, if I could get it run correctly.
Thanks,
John

@tofra

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@tofra

tofra Nov 19, 2016

Hi John,
I have the same issue, but the error you show isn't making the app crash. This is the problem:

libgluezilla not found. To have webbrowser support, you need libgluezilla installed
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at System.Windows.Forms.WebBrowser.Navigate (System.String urlString) [0x00019] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.Windows.Forms.WebBrowser:Navigate (string)
  at MultiMiner.MobileMiner.Embed.WebBrowserProvider.GetWebBrowser (System.String controller, System.String emailAddress, System.String applicationKey) [0x00099] in <b64b9dd47ac24eb8bc2a980ff9a10fd5>:0
  at MultiMiner.Win.Forms.MinerForm.ShowWebBrowser (System.String controller) [0x00021] in <74af2be61f3444caa93940f28920ed5f>:0
  at MultiMiner.Win.Forms.MinerForm.dashboardButton_Click (System.Object sender, System.EventArgs e) [0x00007] in <74af2be61f3444caa93940f28920ed5f>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStripItem.OnClick (System.EventArgs e) [0x0001c] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStripButton.OnClick (System.EventArgs e) [0x0001a] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick (System.Int32 mouse_clicks, System.EventArgs e) [0x00036] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEvent (System.EventArgs e, System.Windows.Forms.ToolStripItemEventType met) [0x00061] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.Windows.Forms.ToolStripItem:FireEvent (System.EventArgs,System.Windows.Forms.ToolStripItemEventType)
  at System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp (System.Windows.Forms.MouseEventArgs mea) [0x00057] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.Control.WmLButtonUp (System.Windows.Forms.Message& m) [0x0007e] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.Control.WndProc (System.Windows.Forms.Message& m) [0x0016f] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc (System.Windows.Forms.Message& m) [0x00000] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc (System.Windows.Forms.Message& m) [0x00000] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.Control+ControlWindowTarget.OnMessage (System.Windows.Forms.Message& m) [0x00000] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.Control+ControlNativeWindow.WndProc (System.Windows.Forms.Message& m) [0x0000b] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.NativeWindow.WndProc (System.IntPtr hWnd, System.Windows.Forms.Msg msg, System.IntPtr wParam, System.IntPtr lParam) [0x0008e] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0

And looking at http://stackoverflow.com/questions/468906/how-to-instal-libgluezilla-for-mac-os-x I don't have a lot of faith it can be fixed

tofra commented Nov 19, 2016

Hi John,
I have the same issue, but the error you show isn't making the app crash. This is the problem:

libgluezilla not found. To have webbrowser support, you need libgluezilla installed
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at System.Windows.Forms.WebBrowser.Navigate (System.String urlString) [0x00019] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.Windows.Forms.WebBrowser:Navigate (string)
  at MultiMiner.MobileMiner.Embed.WebBrowserProvider.GetWebBrowser (System.String controller, System.String emailAddress, System.String applicationKey) [0x00099] in <b64b9dd47ac24eb8bc2a980ff9a10fd5>:0
  at MultiMiner.Win.Forms.MinerForm.ShowWebBrowser (System.String controller) [0x00021] in <74af2be61f3444caa93940f28920ed5f>:0
  at MultiMiner.Win.Forms.MinerForm.dashboardButton_Click (System.Object sender, System.EventArgs e) [0x00007] in <74af2be61f3444caa93940f28920ed5f>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStripItem.OnClick (System.EventArgs e) [0x0001c] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStripButton.OnClick (System.EventArgs e) [0x0001a] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStripItem.HandleClick (System.Int32 mouse_clicks, System.EventArgs e) [0x00036] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStripItem.FireEvent (System.EventArgs e, System.Windows.Forms.ToolStripItemEventType met) [0x00061] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at (wrapper remoting-invoke-with-check) System.Windows.Forms.ToolStripItem:FireEvent (System.EventArgs,System.Windows.Forms.ToolStripItemEventType)
  at System.Windows.Forms.ToolStrip.OnMouseUp (System.Windows.Forms.MouseEventArgs mea) [0x00057] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.Control.WmLButtonUp (System.Windows.Forms.Message& m) [0x0007e] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.Control.WndProc (System.Windows.Forms.Message& m) [0x0016f] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc (System.Windows.Forms.Message& m) [0x00000] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.ToolStrip.WndProc (System.Windows.Forms.Message& m) [0x00000] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.Control+ControlWindowTarget.OnMessage (System.Windows.Forms.Message& m) [0x00000] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.Control+ControlNativeWindow.WndProc (System.Windows.Forms.Message& m) [0x0000b] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0
  at System.Windows.Forms.NativeWindow.WndProc (System.IntPtr hWnd, System.Windows.Forms.Msg msg, System.IntPtr wParam, System.IntPtr lParam) [0x0008e] in <d5b72d15d4f7424c8a1538e3f19ec2e3>:0

And looking at http://stackoverflow.com/questions/468906/how-to-instal-libgluezilla-for-mac-os-x I don't have a lot of faith it can be fixed

@nwoolls

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@nwoolls

nwoolls Nov 7, 2017

Owner

Try the workaround found on the Installation page:

cd ~/Desktop/MultiMiner.app/Contents/Resources
mono --arch=32 MultiMiner.Win.exe

The issue you are having seems to be related to the script generated by Mono when packaging the .app file, see:

Owner

nwoolls commented Nov 7, 2017

Try the workaround found on the Installation page:

cd ~/Desktop/MultiMiner.app/Contents/Resources
mono --arch=32 MultiMiner.Win.exe

The issue you are having seems to be related to the script generated by Mono when packaging the .app file, see:

@nwoolls

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@nwoolls

nwoolls Nov 7, 2017

Owner

Resolved in v4.1.0 and v4.1.1

Owner

nwoolls commented Nov 7, 2017

Resolved in v4.1.0 and v4.1.1

@nwoolls nwoolls closed this Nov 7, 2017

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment