Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Build issue for Ocaml 3.11.1 under Mac OS X #4823

Closed
vicuna opened this issue Jun 14, 2009 · 6 comments
Closed

Build issue for Ocaml 3.11.1 under Mac OS X #4823

vicuna opened this issue Jun 14, 2009 · 6 comments
Assignees
Labels

Comments

@vicuna
Copy link

@vicuna vicuna commented Jun 14, 2009

Original bug ID: 4823
Reporter: schamschula
Assigned to: @damiendoligez
Status: closed (set by @damiendoligez on 2009-07-09T17:11:20Z)
Resolution: fixed
Priority: normal
Severity: minor
Version: 3.11.1+rc1
Fixed in version: 3.11.2+dev
Category: ocamldoc

Bug description

./ocamlcomp.sh -pp './remove_DEBUG' -I ../parsing -I ../utils -I ../typing -I ../driver -I ../bytecomp -I ../tools -I ../toplevel/ -I ../stdlib -I ../otherlibs/str -I ../otherlibs/dynlink -I ../otherlibs/unix -I ../otherlibs/num -I ../otherlibs/graph -warn-error A -c odoc_ast.ml
File "odoc_ast.ml", line 335, characters 38-3043:
Error: Syntax error
make[2]: *** [odoc_ast.cmo] Error 2
make[2]: Leaving directory /private/tmp/ocaml-3.11.1/ocamldoc' make[1]: *** [ocamldoc] Error 2 make[1]: Leaving directory /private/tmp/ocaml-3.11.1'
make: *** [world] Error 2

Additional information

I found this issue in all my builds: Mac OS X 10.3.9, 10.4.11 PPC/Intel, 10.5.7 PPC/Intel

File attachments

@vicuna
Copy link
Author

@vicuna vicuna commented Jul 3, 2009

Comment author: Christophe

I have the same problem. It prevents to use godi and to compile ocaml. It's VERY annoying !
It's linked to letters with accents in string literals...

@vicuna
Copy link
Author

@vicuna vicuna commented Jul 7, 2009

Comment author: @damiendoligez

I don't get it. It works on my Mac OS X, even if I set my preferred language to French.
Can one of you send me (or upload) the file foo.ml that results from going to ocamldoc/ and
running:

./remove_DEBUG odoc_ast.ml >foo.ml

Thanks.

@vicuna
Copy link
Author

@vicuna vicuna commented Jul 7, 2009

Comment author: Christophe

File foo.ml is uploaded.

@vicuna
Copy link
Author

@vicuna vicuna commented Jul 7, 2009

Comment author: @damiendoligez

Can you try to replace ocamldoc/remove_DEBUG with the file I've uploaded and see if it fixes the problem ? This is beginning to look like a nasty internationalization bug in /usr/bin/sed :-(

@vicuna
Copy link
Author

@vicuna vicuna commented Jul 7, 2009

Comment author: Christophe

Yes, it works with the new remove_DEBUG
Congratulations :)

make world opt bootstrap, all is working now !

@vicuna
Copy link
Author

@vicuna vicuna commented Jul 9, 2009

Comment author: @damiendoligez

Fixed in 3.11 branch.

@vicuna vicuna closed this Jul 9, 2009
@vicuna vicuna added the ocamldoc label Mar 14, 2019
@vicuna vicuna added the bug label Mar 20, 2019
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
2 participants
You can’t perform that action at this time.