Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Windows Start menu shortcuts are invisible to limited users. #5392

Closed
vicuna opened this Issue Oct 31, 2011 · 3 comments

Comments

Projects
None yet
1 participant
@vicuna
Copy link
Collaborator

vicuna commented Oct 31, 2011

Original bug ID: 5392
Reporter: Drakken
Assigned to: @protz
Status: closed (set by @xavierleroy on 2013-08-31T10:48:53Z)
Resolution: fixed
Priority: normal
Severity: minor
Version: 3.12.1
Fixed in version: 4.01.0+dev
Category: platform support (windows, cross-compilation, etc)
Monitored by: @protz

Bug description

  • Log in as a limited user (i.e. a regular user (not administrator), for security purposes)
  • Download windows installer
  • Find installer in Downloads folder
  • Right-click installer, select "Run as..."
  • Select an administrator account (for access to C:\Program Files*)
  • Install OCaml

-> OCaml shortcut folder is not visible in the Start menu.

The installer puts shortcuts in the administrator's start menu instead of the start menu for all users. This doesn't make sense for users who use limited accounts to avoid internet security problems.

@vicuna

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator Author

vicuna commented Dec 14, 2011

Comment author: @protz

Can you tell me which installer you used?

Thanks,

jonathan

@vicuna

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator Author

vicuna commented Dec 14, 2011

Comment author: Drakken

Probably the one that was current on 30 Oct 2011. I deleted the installer, but that's the modification date of my OCaml Start-menu links.

@vicuna

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator Author

vicuna commented Mar 28, 2012

Comment author: @protz

Hi,

The latest version of the installer fixes this issue, as far as I could tell (Windows XP, tested using a limited user, then right-click, run as, administrator).

http://yquem.inria.fr/~protzenk/caml-installer/ocaml-4.01.0+dev0-i686-mingw64.exe

Please let me know if it doesn't work as expected.

Thanks,

jonathan

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.