Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

identifiers not recognized by ocaml when assigned by deconstructing a tuple #7554

Closed
vicuna opened this Issue Jun 7, 2017 · 4 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@vicuna
Copy link
Collaborator

commented Jun 7, 2017

Original bug ID: 7554
Reporter: nbb
Assigned to: @trefis
Status: resolved (set by @gasche on 2018-07-19T15:40:38Z)
Resolution: fixed
Priority: normal
Severity: minor
Platform: x86_64
OS: MacOs
OS Version: 12.5
Version: 4.04.1
Fixed in version: 4.08.0+dev/beta1/beta2
Category: tools (ocaml{lex,yacc,dep,debug,...})
Monitored by: @nojb @gasche @hcarty

Bug description

consider this snippet:

let n, nstop, nex = List.(length resokerr, length lims, length exceptions) in
Printf.printf "%d stopped iterations (%.0f%%)\n"
    nstop (float_of_int nstop /. float_of_int n *. 100.);

when stepping into the printf line with ocamldebug, neither of n, nstop, nex can be printed.

Steps to reproduce

assign identifiers in tuple form. then try to print while they are in scope.

@vicuna

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator Author

commented Jun 7, 2017

Comment author: @dra27

I've only done a quick check, but I can confirm that this was not a problem in 4.02.2 and is still a problem in 4.04.1

@vicuna

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator Author

commented Apr 25, 2018

Comment author: matt

Also reproduced in 4.06.1

@vicuna

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator Author

commented May 1, 2018

Comment author: @trefis

This regression was introduced by aaeda77 which address #4800 .

My guess (though I haven't dived in the code yet) is that the optimization produces new idents that are not added in the environment (I don't know whether that issue arises in Matching or Simplif).

@vicuna vicuna closed this Jul 19, 2018

@vicuna

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator Author

commented Jul 19, 2018

Comment author: @trefis

Fixed in trunk by #1751

@vicuna vicuna added the tools label Mar 14, 2019

@vicuna vicuna added the bug label Mar 20, 2019

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.