Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

FS#2478 - TP-Link CPE210v3 wifi not working #6168

Closed
openwrt-bot opened this issue Sep 4, 2019 · 3 comments
Closed

FS#2478 - TP-Link CPE210v3 wifi not working #6168

openwrt-bot opened this issue Sep 4, 2019 · 3 comments
Labels

Comments

@openwrt-bot
Copy link

@openwrt-bot openwrt-bot commented Sep 4, 2019

Numi:

same bug as FS#2333 but occurs on CPE 210 v3 as well

  • Device problem occurs on
    TP-Link CPE 210v3

  • Software versions of OpenWrt/LEDE release, packages, etc.
    Master at c696f2d0675eccc370039412dda98be2769e85e40fc81b1b08771dff78948cb7

  • Steps to reproduce
    Migrated from ar71xx to ath79 with fresh settings.

Clients can't see the AP and "iw dev wlan0 scan" is returning nothing. Wifi doesn't seem to work.

wifi bug hint: seen somebody mentioned in CPE210 bug threads different irqs

wifi not working:

ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
ieee80211 phy0: Atheros AR9531 Rev:2 mem=0xb8100000, irq=12

wifi working:

ieee80211 phy0: Selected rate control algorithm 'minstrel_ht'
ieee80211 phy0: Atheros AR9531 Rev:2 mem=0xb8100000, irq=47

iwinfo

root@OpenWrt:~# iwinfo
wlan0 ESSID: unknown
Access Point: 98:DA:C4:5B:9C:26
Mode: Client Channel: unknown (unknown)
Tx-Power: 3 dBm Link Quality: unknown/70
Signal: unknown Noise: -95 dBm
Bit Rate: unknown
Encryption: unknown
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11bgn
Hardware: unknown [Generic MAC80211]
TX power offset: unknown
Frequency offset: unknown
Supports VAPs: yes PHY name: phy0

iw phy

root@OpenWrt:~# iw phy
Wiphy phy0
max # scan SSIDs: 4
max scan IEs length: 2257 bytes
max # sched scan SSIDs: 0
max # match sets: 0
max # scan plans: 1
max scan plan interval: -1
max scan plan iterations: 0
Retry short limit: 7
Retry long limit: 4
Coverage class: 0 (up to 0m)
Device supports AP-side u-APSD.
Device supports T-DLS.
Available Antennas: TX 0x3 RX 0x3
Configured Antennas: TX 0x3 RX 0x3
Supported interface modes:
* IBSS
* managed
* AP
* AP/VLAN
* monitor
* mesh point
* P2P-client
* P2P-GO
* outside context of a BSS
Band 1:
Capabilities: 0x11ef
RX LDPC
HT20/HT40
SM Power Save disabled
RX HT20 SGI
RX HT40 SGI
TX STBC
RX STBC 1-stream
Max AMSDU length: 3839 bytes
DSSS/CCK HT40
Maximum RX AMPDU length 65535 bytes (exponent: 0x003)
Minimum RX AMPDU time spacing: 8 usec (0x06)
HT TX/RX MCS rate indexes supported: 0-15
Frequencies:
* 2412 MHz [1] (25.0 dBm)
* 2417 MHz [2] (25.0 dBm)
* 2422 MHz [3] (25.0 dBm)
* 2427 MHz [4] (25.0 dBm)
* 2432 MHz [5] (25.0 dBm)
* 2437 MHz [6] (25.0 dBm)
* 2442 MHz [7] (25.0 dBm)
* 2447 MHz [8] (25.0 dBm)
* 2452 MHz [9] (25.0 dBm)
* 2457 MHz [10] (25.0 dBm)
* 2462 MHz [11] (25.0 dBm)
* 2467 MHz [12] (disabled)
* 2472 MHz [13] (disabled)
* 2484 MHz [14] (disabled)
valid interface combinations:
* #{ managed } <= 2048, #{ AP, mesh point } <= 8, #{ P2P-client, P2P-GO } <= 1, #{ IBSS } <= 1,
total <= 2048, #channels <= 1, STA/AP BI must match, radar detect widths: { 20 MHz (no HT), 20 MHz, 40 MHz }

    HT Capability overrides:
             * MCS: ff ff ff ff ff ff ff ff ff ff
             * maximum A-MSDU length
             * supported channel width
             * short GI for 40 MHz
             * max A-MPDU length exponent
             * min MPDU start spacing
    Supported extended features:
            * [ RRM ]: RRM
            * [ CQM_RSSI_LIST ]: multiple CQM_RSSI_THOLD records
            * [ CONTROL_PORT_OVER_NL80211 ]: control port over nl80211
            * [ TXQS ]: FQ-CoDel-enabled intermediate TXQs
uci show wireless root@OpenWrt:~# uci show wireless wireless.radio0=wifi-device wireless.radio0.type='mac80211' wireless.radio0.channel='11' wireless.radio0.hwmode='11g' wireless.radio0.path='platform/ahb/18100000.wmac' wireless.radio0.htmode='HT20' wireless.radio0.disabled='1' wireless.default_radio0=wifi-iface wireless.default_radio0.device='radio0' wireless.default_radio0.network='lan' wireless.default_radio0.mode='ap' wireless.default_radio0.ssid='OpenWrt' wireless.default_radio0.encryption='none'
@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Sep 4, 2019

Numi:

after flashing OpenWrt "iw dev wlan0" scan shows me some SSID

but only for 1 time
after going back to stock firmware everythings is ok now. So I think it's not a hardware issue.
Going back to openwrt "iw dev wlan0 scan" shows no result

I don't understand how it could work for only one time. Tried a lot different snapshots.

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Sep 4, 2019

Numi:

as mentioned here https://forum.openwrt.org/t/ath79-tp-link-cpe210-v2-0-wifi-not-working/40666/18

after switching form ar71xx to ath79

In the ath79 the gpio is missing.

gpiochip1: GPIOs 494-511, ath9k-phy0:
gpio-495 ( |ath9k-phy0 ) in lo

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Nov 6, 2019

adrianschmutzler:

This should be resolved with 4c6fe32

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Labels
Projects
None yet
Development

No branches or pull requests

1 participant