Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

FS#3841 - Hardware flow offloading sometimes causes network to slow down #7010

Open
openwrt-bot opened this issue Jun 1, 2021 · 1 comment
Open
Labels
flyspray release/21.02

Comments

@openwrt-bot
Copy link

@openwrt-bot openwrt-bot commented Jun 1, 2021

jebuenga:

I flashed OpenWrt 21.02 RC2 to the following devices:
Ubiquiti EdgeRouter X
MikroTik RouterBOARD 760iGS

The following are enabled:

  • Hardflow Flow Offloading
  • Packet Steering
  • luci-app-sqm: cake, piece-of-cake, 0 download/ 50000 upload
  • Firewall and all other settings default (after installation)

I have a Huawei AX3 Pro in bridge mode, connected to one of the ethernet ports of either devices above.

Issue:
When scrolling down on any app like YouTube, Facebook, an RSS app from an Android phone, sometimes the contents don't load or is taking more than 15 seconds to load. This is happening with 2 Android phones, also when using a 4G connection from my provider, this issue doesn't happen. So this is not a problem with the mobile phones.

I have tried the following combinations which didn't fix the issue:

Hardflow Flow Offload (on)
Packet Steering (off)
SQM (off)

Hardflow Flow Offload (on)
Packet Steering (on)
SQM (off)

Hardflow Flow Offload (on)
Packet Steering (off)
SQM (on)

But turning off Hardflow Flow Offload seems to fix it. Unfortunately I have a 1 GB connection, so my downloads suffer if I turn this off.

When I flashed OpenWrt 19.07 to Ubiquiti EdgeRouter X with the same settings above, I didn't encounter the issue. I have tried flashing again OpenWrt 21.02 RC2 from 19.07 the 2nd time, and using the same settings, and the issue back again.

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Jun 17, 2021

jebuenga:

I have WAN6 and shutting it down seems to fix the issue. So this means no ipv6 for now.

@aparcar aparcar added the release/21.02 label Feb 22, 2022
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Labels
flyspray release/21.02
Projects
None yet
Development

No branches or pull requests

2 participants