Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

FS#3028 - Unable to setup multiple WAN interfaces using DHCPv6-PD #7788

Open
openwrt-bot opened this issue Apr 21, 2020 · 1 comment
Open

FS#3028 - Unable to setup multiple WAN interfaces using DHCPv6-PD #7788

openwrt-bot opened this issue Apr 21, 2020 · 1 comment
Labels

Comments

@openwrt-bot
Copy link

@openwrt-bot openwrt-bot commented Apr 21, 2020

Scoopta:

  • Device problem occurs on - amd64 build on a pcengines apu4
  • OpenWRT version - 19.07.2

Quick overview, about a year ago I posted this https://forum.openwrt.org/t/multiple-dhcpv6-wan-interfaces-connection-loss/42056 which gives a detailed overview of what was attempted.

Setting up an alias WAN interface to get multiple /64 prefixes causes them to drop their prefixes ever hour. Setting up multiple WAN interfaces on the same physical interface causes the older one to drop its prefix after an hour while the other works fine.

Steps to reproduce:
Create an alias interface and have it ask for a second prefix from an upstream router

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Apr 28, 2020

Scoopta:

Using a macvlan for the second WAN interface so that each WAN has its own dedicated Linux interface with its own mac address seems to make everything work. I'm not sure if this is a bug or intended. Maybe running 2 DHCPv6-PD clients on one interface isn't supported.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Labels
Projects
None yet
Development

No branches or pull requests

1 participant