Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

FS#4115 - Wireless device is always disabled when using STA+AP with Travelmate #9096

Open
openwrt-bot opened this issue Oct 29, 2021 · 6 comments
Labels
flyspray release/21.02

Comments

@openwrt-bot
Copy link

@openwrt-bot openwrt-bot commented Oct 29, 2021

ychromosome:

root@OpenWrt:# opkg list | grep ath10k
ath10k-board-qca4019 - 20201118-3
ath10k-firmware-qca4019-ct - 2020-11-08-1
kmod-ath10k-ct - 5.4.154+2021-09-22-e6a7d5b5-1
root@OpenWrt:
# cat /etc/openwrt_release
DISTRIB_ID='OpenWrt'
DISTRIB_RELEASE='21.02.1'
DISTRIB_REVISION='r16325-88151b8303'
DISTRIB_TARGET='ipq40xx/generic'
DISTRIB_ARCH='arm_cortex-a7_neon-vfpv4'
DISTRIB_DESCRIPTION='OpenWrt 21.02.1 r16325-88151b8303'
DISTRIB_TAINTS=''

I am running Openwrt on my new Fritzbox 4040.
I would like to make it my camping wifi AP, therefore I have installed travelmate.
Sadly it does not work as it should.
After every reboot, every and every change to the "Client" or "Master" Device, the "Client" Wifi is always disabled and has to be enabled manually. Also sometimes it takes ages to even get it going - with constant resetting of the device.
Also if the client wifi channels change, the AP+STA "Construct" does not work most of the time, even if enabled manually. This is by far not an ideal experience.
I am not sure if it additionally has something to do with DFS, thats why I have left my bug report at the ath10-ct github open. But greearb meant I should also contact you guys here.

greearb/ath10k-ct#189
I have posted a syslog and dmesg there.

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Oct 29, 2021

ychromosome:

oh, and I would like to mention, that many of my devices perform sub par, when it works. e.g. my OnePlus3 gets only 30-50MBits Netto over the 4040, showing only 70-120MBit Brutto. On my Unifi APs I get way above 150MBits Netto and close to 433MBits Brutto.

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Oct 31, 2021

ychromosome:

I think there is another error in Openwrt.
When I try to select a "DFS"-Channel, only STA connects but AP is not shown.
Also Owrt shows Channel 0 auto 5000MHz instead of the proper Channel.

If I select e.g. Channel 36 (non-DFS) it works without problems.

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Oct 31, 2021

ychromosome:

root@OpenWrt:~# iwinfo
wlan1 ESSID: "Unifi-AP"
Access Point: MAC
Mode: Client Channel: 52 (5.260 GHz)
Center Channel 1: 58 2: unknown
Tx-Power: 20 dBm Link Quality: 62/70
Signal: -48 dBm Noise: -105 dBm
Bit Rate: 866.7 MBit/s
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11nac
Hardware: 168C:003C 168C:4019 [Qualcomm Atheros IPQ4019]
TX power offset: none
Frequency offset: none
Supports VAPs: yes PHY name: phy1

wlan1-1 ESSID: "Camping"
Access Point: MAC
Mode: Master Channel: unknown (5.000 GHz)
Center Channel 1: unknown 2: unknown
Tx-Power: 0 dBm Link Quality: unknown/70
Signal: unknown Noise: -105 dBm
Bit Rate: unknown
Encryption: WPA2 PSK (CCMP)
Type: nl80211 HW Mode(s): 802.11nac
Hardware: 168C:003C 168C:4019 [Qualcomm Atheros IPQ4019]
TX power offset: none
Frequency offset: none
Supports VAPs: yes PHY name: phy1

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Nov 5, 2021

ptpt52:

same issue on my mt7621 + mt7915 device
AP + STA never works good.

also notice issue on mt7621 + mt7603 + mt7612
and on ipq4019

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Nov 5, 2021

ptpt52:

I have to first check the channel of upstream wifi
and set the channel to that. and it works.

@openwrt-bot
Copy link
Author

@openwrt-bot openwrt-bot commented Nov 5, 2021

ptpt52:

this really buggy.

@aparcar aparcar added the release/21.02 label Feb 22, 2022
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Labels
flyspray release/21.02
Projects
None yet
Development

No branches or pull requests

2 participants